- Politiets jobb å gripe inn

Bydelsoverlege Arne Scheel støtter de butikkansatte som klager over gatemusikantene på Oslos hovedgate, Karl Johan. - Støynivået bryter forskriftene. Det er politiets jobb å gripe inn i saken, sier han.

Flere butikkansatte på Karl Johan har de siste årene klaget overfor bydelsoverlegen og arbeidstilsynet over «støyen» fra musikantene på hele Norges paradegate. Nå er panfløytene, gitarene, trekkspillene og trommene så dominerende i gata at mange ansatte er på randen av sykmelding.

- Vi orker ikke all denne musikken i butikkenes åpningstid, sier Eva Brustad, som er innehaver av Boutique 31 på Karl Johan.

- Forskriftene brytes

Både bydelsoverlegen og arbeidstilsynet har henvist til politiet.

- Jeg har ved flere anledninger bedt politiet om å ta affære. Vi har skrevet brev til dem flere ganger om dette. Støyforskriftene er klare, og de brytes på Karl Johan, sier bydelsoverlege Arne Scheel til Dagbladet.

Politiet har ved flere anledninger jaget vekk gatemusikanter fra Karl Johan, men klagerne er ikke fornøyd med resultatene.

- Vår oppgave er å holde ro og orden på Karl Johan og i andre sentrumsgater, og vi gjør oppgaven så godt vi kan. Men vi har ofte langt viktigere oppgaver enn plagsomme gatemusikanter å ta oss av, sier politiinspektør Stein Arne Hustad ved Sentrum politikammer.

- Ta de store

I går fikk Dagbladet en rekke henvendelser fra folk som jobber på Karl Johan samt publikum. Meningene er sterke på begge sider.

- Det er helt ulevelig å ha kontor på Karl Johan. Det er verre enn å bo på en studenthybel der det er fest hver kveld. Det er helt umulig å konsentrere seg. Åse Kleveland kan gjerne få låne kontoret mitt når hun skal skrive sin neste tale. Da vil hun finne ut hvor plagsomt dette er, sier Nils Haugrud, arkitekt med tilhold på Karl Johan.

Han mener at det bare er orkestre og enkeltartister med forsterkere som utgjør problemet.

- Poenget er ikke å ta bort gateunderholdningen, men å få bort de store og støyende, mener Haugrud.

«Det er ulevelig å ha kontor her, verre enn å bo på hybel der det er fest hver kveld» Nils Haugrudarkitekt med kontor på Karl Johan