Debatt: Gatevold

Politiets viktigste oppgave

«Data-politiet» er ikke viktigere enn kontrollen over potensielle voldsforbrytere.

POLITI: De utegående politipatruljene vil raskt få kontakt med potensielle voldsforbrytere, og kan rettlede dem, mens selve voldsforbryterne må tas hardt, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix
POLITI: De utegående politipatruljene vil raskt få kontakt med potensielle voldsforbrytere, og kan rettlede dem, mens selve voldsforbryterne må tas hardt, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpixVis mer
Meninger

Må virkelig en politiker bli utsatt for blind vold, påført kraniebrudd med påfølgende hjerneblødning og de handikap som følger med, før de våkner og forstår at politiets viktigste oppgave definitivt er å forebygge vold.

Enhver «idiot» kan bli både stortingspolitiker, statsråd og statsminister for den del. Spørsmålet er om de trenger en nevrokirurg og psykiater, som de færreste kan bli, men som tar seg av voldsofre, og som kan forklare politikerne noe så elementært som voldsproblematikk.

Vår nye politidirektør, tidligere PST-sjef Benedicte Bjørnland, uttalte på sin første arbeidsdag mandag 1. april følgende: «Når politiet ikke får ressurser til å gjøre alt, må politikerne være tydeligere på hva som skal prioriteres.»

Det betyr i klartekst at regjeringen, for eksempel, kan legge klare føringer for at de vil ha mange(!) gående politipatruljer ut i spesielt Oslos gater, som er mest rammet av vold. Da må politiet tilføres økonomiske ekstramidler til dette, og også overføre politifolk fra andre og mindre viktige arbeidsområder.

Volden er altfor høy, spesielt i Oslo, og det må slås hardt ned på framfor å drive med «sosialpornografi» og stakkarsliggjøring av voldsforbryterne! De utegående politipatruljene vil raskt få kontakt med potensielle voldsforbrytere, og kan rettlede dem, mens selve voldsforbryterne må tas hardt!

Avspis meg nå ikke med en tåpelighet om at «data-politiet» er viktigere enn kontrollen over potensielle voldsforbrytere!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.