Politietterforsker debuterer med bestialsk krim

Idéen er knallgod, gjennomføringen haltende.

POLITIMANN: Eirik H. Sæther er nyutdanet politimann og jobber i Savnet-avsnittet ved Oslo Politikammer.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POLITIMANN: Eirik H. Sæther er nyutdanet politimann og jobber i Savnet-avsnittet ved Oslo Politikammer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Noenogtjueårige Kine sitter fastspent i en stol, mishandlet nesten til døde, stinkende av urin og oppkast. En mann er i ferd med å bore en ishakke inn i hjernen hennes, i den hensikt å lobotomere henne.  

Denne bestialske scenen danner prologen i kriminaletterforsker Eirik Husby Sæthers krimdebut «Lobotomisten». Her har han ikke spart på kruttet.

Forkvaklet prestesønn I første halvdel av boka går vi tilbake i tid, for å forklare bakgrunnen for den grusomme scenen. Mannen med ishakken er en forkvaklet prestesønn som har forlest seg på 1800-tallets vitenskapsteorier om lobotomering av kvinner med for stor seksuell appetitt. Parallelt følger vi venneparet Daniel og Tom.

Daniel er politietterforsker på Savnet-avsnittet i Oslo, og skal finne den savnede psykologistudenten Kine. Tom er sykmeldt afghanistanveteran, og tar master i kriminologi — om ondskap. Her tar han for seg de groteske vitenskapsteoriene som la grunnlag for Hitler-Tysklands masseutryddelser av «uønskede». Toms privatliv skal vise seg å bli rammet av den gale prestesønnen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer