KRIM: Den historiske delen er den absolutt mest interessante del av boka. Her følger vi Wulfs slekt fra forrige århundreskiftet frem til sekstitallet, skriver Dagbladets anmelder om Husby Sæthers bok. Foto: Cappelen Damm
KRIM: Den historiske delen er den absolutt mest interessante del av boka. Her følger vi Wulfs slekt fra forrige århundreskiftet frem til sekstitallet, skriver Dagbladets anmelder om Husby Sæthers bok. Foto: Cappelen DammVis mer

Bokanmeldelse

Politietterforsker Eirik Husby Sæthers krim er overlesset og lite troverdig

Prematur historisk oslokrim med parodisk antihelt.    

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Mye av det som blir skrevet om politifolk er en vits», sa politietterforskeren Eirik Husby Sæther da han i 2012 debuterte med «Lobotomisten». Hans mål var å skrive troverdig krim.

Etter fire bøker er det bare å fastslå at det har han ennå ikke fått til. «Det blå barnet» er overraskende svakt både i karaktertegninger og plott, og nok et eksempel på forlagenes slumsete standard når det gjelder krim. Som om de tenker at leserne tar til takke med hva som helst.

Året er 1906. Vi befinner oss på Nedre Vøien Bomuldspinneri på Sagene. I kjelleren sitter den fryktede engelskmannen og fargeren Henry Wulf. Han er innesperret på fabrikken, som straff etter en grusom forbrytelse han har begått i England. Han ser et lite barn flyte nedover elva, og redder jenta. Hun plasseres på barnehjem. 19 år senere begynner hun å jobbe på bomullsfabrikken. Da krever den forrykte engelskmannen belønning. Det odde paret skal bli oldeforeldre til kriminaletterforskeren Mikael Wulf, som Sæther introduserte i sin forrige krim «Judaskysset» (2015).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn