Monster på NRK

Politiforum-journalist sammenlikner NRKs «Monster» med et urealistisk eventyr

Journalist Torkjell Jonsson Trædal mener «Monster»-serien er urealistisk i framstillingen av politiet.

TRAILER: Jakob Oftebro har en av hovedrollene i det nye norske mysteriedramaet «Monster». Serien vises på NRK1. Video: NTK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en ironisk kommentar på nettstedet Politiforum trekker journalist Torkjell Jonsson Trædal fram en rekke feil han har lagt merke til i NRK-serien «Monster». Feilene går på hvordan politiet jobber og blir framstilt.

«Grov tjenesteforsømmelse, vil nok mange si om hvordan politiet jobber og oppfører seg i serien», skriver Jonsson Trædal i kommentaren.

- Det likner mer på et eventyr enn en realistisk serie, sier journalisten til Dagbladet.

Flere feil

- Jeg synes ikke serien er dårlig, men jeg la merke til en del politimessige feil. Detaljer kan jeg godt overse, og det kan fort bli kjedelig å se på hvis alt skal være etter boka, men når man ser på serier vil man jo heller ikke sitte og legge merke til åpenbare logiske brister.

Journalisten kommenterer blant annet film-klisjeer som det å ha en tjenestepistol i hanskerommet. I artikkelen skriver han:

«Hun åpnet hanskerommet, og mellom vognkortet og en pussefille sklei det jaggu ut en tjenestepistol. I Finnmark har man hverken pistolhylster eller våpenskrin, så det var rein flaks at hun ikke jaktet videre på skytteren med en isskrape.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer