Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Flytting av Politihøgskolen:

Politihøgskolen ut av Oslo

Å flytte Politihøgskolen helt ut av Oslo er fornuftig både samfunnsøkonomisk og for skolens 650 studenter.

POLITI I GATENE: Det eneste som er viktig for Fremskrittspartiet i denne saken, er en fornuftig bruk av skattebetalernes penger og at vi dermed får mer politi ut i gatene, skriver Ulf Leirstein (Frp) om flytting av Politihøgskolen ut av Oslo. Her kaster avgangsstudenter ved Politihøgskolen i Oslo hattene i lufta etter at de har fått sine vitnemål i Oslo Rådhus.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POLITI I GATENE: Det eneste som er viktig for Fremskrittspartiet i denne saken, er en fornuftig bruk av skattebetalernes penger og at vi dermed får mer politi ut i gatene, skriver Ulf Leirstein (Frp) om flytting av Politihøgskolen ut av Oslo. Her kaster avgangsstudenter ved Politihøgskolen i Oslo hattene i lufta etter at de har fått sine vitnemål i Oslo Rådhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bred politisk enighet om at Politihøgskolen (PHS) skal flyttes fra dagens lokaler på Majorstua i Oslo. Å flytte Politihøgskolen helt ut av Oslo er fornuftig både samfunnsøkonomisk og for skolens 650 studenter.

Det finnes mange gode lokasjoner på Østlandet med sentrumsnære tomter, god kollektivdekning, og lavere eiendomspriser enn i Oslo sentrum. Politihøgskolen er i dag lokalisert i meget lite egnede lokaler på vestkanten i Oslo. Kombinasjonen av uegnede lokaler og Norges dyreste eiendomspriser er meget uheldig.

Justissektoren vil kunne spare mange titalls millioner på å flytte Politihøgskolen ut av Oslo, men fortsatt bevare en sentral beliggenhet på Østlandet. Dette er millioner som kan brukes på bedre opplæringsfasiliteter, mer operativ trening i tråd med studentenes ønsker og flere politifolk.

Jeg registrerer at enkelte Oslo-politikere nå ønsker å tilsidesette både politiske føringer og elementær samfunnsøkonomi i et desperat forsøk på å beholde enda flere statlige arbeidsplasser i Oslo.

Som justispolitisk talsmann for Fremskrittspartiet kan jeg ikke ta hensyn til om Oslo skulle få færre statlige arbeidsplasser – disse arbeidsplassene er det trolig enda mer behov for i Østfold, Akershus eller Buskerud.

Det eneste som er viktig for Fremskrittspartiet i denne saken, er en fornuftig bruk av skattebetalernes penger og at vi dermed får mer politi ut i gatene.

Ved å flytte Politihøgskolen til et sted med lavere eiendomspriser, vil vi kunne etablere et nytt, moderne bygg og fortsatt spare betydelige midler. Læringssituasjonen vil kort og godt bli langt bedre for studentene. Også studiesituasjonen totalt sett vil bli mer overkommelig, en studenthybel koster langt mer på Oslo Vest enn i Moss, Lillestrøm eller Drammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!