KOMMENTARER

Politikere på Facebook får folk til å klikke. Av og til bokstavelig

Misnøye har aldri vært billigere og lettere tilgjengelig.

KLIKKVINNER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) har fire ganger så mye engasjement på Facebook som andre toppolitikere.  Rådgiver Espen Teigen (t.h.), har fått æren for å ha skapt et politisk fenomen.  FOTO: INGAR STORFJELL  
KLIKKVINNER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) har fire ganger så mye engasjement på Facebook som andre toppolitikere.  Rådgiver Espen Teigen (t.h.), har fått æren for å ha skapt et politisk fenomen.  FOTO: INGAR STORFJELL   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hundeeiere som lar bikkja snakke for seg om hva man måtte ha på hjertet, er et populært fortellergrep på Facebook. Lørdag la Christian Tybring-Gjedde fra Frp ut et bilde av seg selv med hunden Cimbo. Tispa hadde fått høre at det er folk som anser hunder for å være «skitne dyr», og skjønte ikke hvorfor flere slike mennesker skulle ønskes velkommen til landet.

Det skapte sterke reaksjoner. Søndag informerte Tybring-Gjedde at han hadde fjernet innlegget på grunn av drapstrusler i kommentarfeltet. Det er dessverre ikke uvanlig, særlig når det handler om innvandring og muslimer. Ingen temaer vekker større engasjement og hardere fronter i sosiale medier.

Men det er jo nettopp engasjement politikerne jakter på. Da kan det være fristende å trykke på de knappene du vet får brukerne til å klikke, også i sinne mot avsenderen. Offerrolen er en bonus. Du kan stå fram om den vonde tiden da engasjementet ble vendt mot deg. Tradisjonelle medier er aldri langt etter å plukke opp smulene fra de nye.

Alle partier skal satse enda tyngre på sosiale medier i årets valgkamp. Stort sett er det snakk om tradisjonelle virkemidler man kjenner fra redigerte medier. Ap-rådgiver Camilla Ryste sier det er et poeng at Jonas Gahr Støre skal være gjenkjennelig og ikke iscenesatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer