DEBATT

Debatt: Barnehager

Politikere verdsetter barnehagebarn ulikt

Hvis politikerne virkelig vil hjelpe oss med å bli bedre, så må de gi alle private barnehager like økonomiske forutsetninger for å gi barn og foreldre et godt tilbud.

UNGE 

DEMONSTRANTER: Like forutsetninger for private og kommunale barnehager er en gammel diskusjon. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget for noen år siden. Foto Morten 

F. Holm / 

NTB Scanpix
UNGE DEMONSTRANTER: Like forutsetninger for private og kommunale barnehager er en gammel diskusjon. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget for noen år siden. Foto Morten F. Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det demokratiske problemet i barnehagen er ikke at politikerne ikke kan stille like krav til alle barnehager, men at de verdsetter barnehagebarn 100.000 kroner lavere i en kommune enn i en annen.

I innlegget «Demokratisk underskudd i barnehagen» i Dagbladet 21. juli skriver byråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), at det «er udemokratisk at kommunene ikke har lov til å stille kvalitetskrav til private barnehageaktører, for eksempel om bemanning og voksentetthet». Og videre at konsekvensen av «at barnehagepolitikken bare når ut til halvparten av barnehagene i Norge, er at foreldre opplever barnehagetilbudet som ulikt fra barnehage til barnehage».

PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er veldig positive til at barn, foreldre og politikere stiller høye krav til barnehagene uavhengig om de er private eller offentlige. Det tror vi bare vil gjøre alle barnehager bedre – til det beste for alle barn.

Det som uheldigvis ikke kommer like godt fram i Dahls innlegg er at offentlig godkjente private barnehager er underlagt en rekke krav fra de folkevalgte. De er blant annet underlagt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer