Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politikere vil stoppe W.A.S.P.-konsert

Reagerer på knivvoldtekt og fosterdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Enkelte trodde kanskje man ble ferdig med å diskutere hårete heavy metal-bands sceneshow en gang på midten av 80-tallet.

Men den gang ei.

De fallerte «sjokkrockerne» i W.A.S.P. er nemlig på turné, og skal spille konsert på Kvarteret i Bergen 18. september. Og det er visstnok en ganske drøy pakke Blackie Lawless & co. har med seg til byen, skal vi tro iBergen.no.

- På trynet

Nettstedet hevder sceneshowet de siste årene blant annet har bestått i voldtekt av en kvinne med kniv, før vokalist Lawless henter ut et blodig foster fra kvinnens underliv. Med munnen. For ordens skyld spidder han fosteret også.

Det står ingenting i saken til iBergen om at kvinnen i realiteten er en dukke, men det får man jo inderlig håpe.

RVs Torstein Dahle er en av dem som lar seg friste til å kommentere saken.

- Voldtekt er et stort samfunnsproblem som vi bekjemper etter beste evne. Dermed blir det helt på trynet å booke et band som driver med slikt på scenen. Kvarteret bør på det sterkeste oppfordre bandet til å ikke kjøre den slags show, og heller fokusere på musikken, sier Dahle til iBergen.no.

UØNSKET I BERGEN?: Blackie Lawless og resten av W.A.S.P. hisser på seg politikere i Bergen. FOTO: WASPNATION.COM
UØNSKET I BERGEN?: Blackie Lawless og resten av W.A.S.P. hisser på seg politikere i Bergen. FOTO: WASPNATION.COM Vis mer

Ingen sensur

Byråd Trude Drevland fra Høyre krever like godt at konserten stoppes.

- At denne type band skal få lov å opptre for studenter, er uhørt. Kvarteret bør være sitt ansvar bevisst og avlyse denne konserten umiddelbart, sier hun.

Arrangørene i Aktive Studenters Forening (ASF) er forundret over kritikken. De er ikke en gang sikre på om knivvoldtekt og fosterdrap fortsatt er en del av bandets sceneshow.

Uansett blir det ikke aktuelt med sensur.

- Nei, vi sensurerer ikke bandene vi booker. Men vi kommer nok til å ta kontakt med agenten deres for å høre om dette fortsatt er en del av W.A.S.P.s konserter, sier Johan Aubell i ASF til iBergen.no.

  • W.A.S.P. spilte også i Norge i 2004. Ifølge Nattguiden.no var sceneshowet da ganske kjedelig.