Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politikeren Frank Aarebrot

SV-STRIDEN: Mediene, og særlig NRK, er svært villige til å slippe til Frank Aarebrot. Han har den siste tiden vært sentral i å kommentere SVs Afghanistan-debatt. Hver gang det er såkalt «SV-bråk» slipper han til orde. Han påpeker at «venstresiden i SV lager bråk» eller er «virkelighetsfjerne» og ødelegger for partiet (slik omtalte han undertegnede 24.februar i år på NRK Dagsrevyen). Det får stå for hans politiske regning. Hver gang vi på venstresiden i SV forsøker å komme med argumentasjon og opplysning om forholdene i det okkuperte Afghanistan, er Aarebrots beskjed at dette er «bråk i SV», som vil skade SV. Dette er feil.

En svært mye større del av Norges velgere er i dag mot Norges deltakelse i okkupasjonen av Afghanistan enn de som per i dag sier de vil stemme SV. Dette vet valgforskeren Frank Aarebrot. Men politikeren, NATO-tilhengeren og Ap-medlemmet Frank Aarebrot, ønsker ikke at SV skal styrke seg. Enda mindre ønsker han at krigsmotstanden i det norske folket skal styrkes. Derfor forsøker han på sitt vis å stilne krigsmotstanderne i SV.

Jeg mener mediene burde være mer selvkritiske og avsløre Aarebrot og hans agenda, som tydelig er å hindre at opplysning om forholdene i Afghanistan når fram til folk. Vi har krav på en annen offentlighet enn den som hindrer informasjon om hva vi som er i mot krigen i Afghanistan faktisk sier. Jeg skulle ønske medienes «synsere» og redaktører i større grad ville sette seg ned og lytte til og fremme diskusjon rundt argumentene våre framfor å redusere det hele til «bråk i SV».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media