KOMMENTARER

Politikerne kan gjøre lite for å forbedre elevenes ferdigheter

Elevene gjør det omtrent like bra som de gjorde det før, tross alle politiske tiltak.

TEST: Har kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen analysert PISA-testene riktig denne gangen, spør Aksel Braanen Sterri.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TEST: Har kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen analysert PISA-testene riktig denne gangen, spør Aksel Braanen Sterri. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Da var resultatene fra fjorårets PISA-test i naturfag, norsk og matematikk inne. Det er dermed på sin plass å gi karakterer til den ansvarlige politikern, på hvordan han besvarer spørsmålet han selv har tatt på seg å besvare, nemlig hva PISA-resultatene kan fortelle oss om partienes skolepolitikk..

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er begeistret over det han ser som en positiv utvikling i norsk skole og er ikke i tvil om at mye av æren bør gis til Høyre og hans forgjenger Kristin Clemet. Kunnskapsløftet som hun innførte i 2004 er en «viktig årsak til den positive utviklingen i skolen», sier Røe Isaksen til VG, «kunnskapsløftet la [nemlig] mer vekt på grunnleggende ferdigheter og hva elevene faktisk lærer.»

Opposisjonen, blant annet ved SVs Bård Vegar Solhjell, mener derimot det er smålig av Røe Isaksen å ikke anerkjenne det viktige arbeidet den rødgrønne regjeringen, hvor han selv var kunnskapsminister, gjorde for å bedre den norske skolen. Men det gjelder ikke som en spesielt god innvending. Vi bør ikke vurdere Røe Isaksen ut fra hans sjenerøsitet med sine politiske motstandere, men ut fra hvor vidt hans påstander korresponderer med virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer