Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politikk: 1. plass Ine Marie Eriksen (27)

- BEKLAGER AT JEG ER SEIN, sier Ine Marie Eriksen og smiler.

Hun er elegant i sort. Sommerlig, brun og fin.

- Det er helt kaos der oppe!

Hun nikker mot Stortinget. Vi er på kaffebaren Stockfleths rett ved siden av. Her drikker Ine Marie ofte sin kakao.

Ine Marie Eriksen er både stortingsrepresentant og leder i Unge Høyre. Sånn sett sitter hun i en dobbel maktposisjon. Hun er de unges talskvinne . Skolepolitikkens vokter. Hun har stor innflytelse. Om noen få timer skal hun diskutere friskoleloven på TV2s «Tabloid.»

<> De ti mektigste politikerne under 30: <> 1.Ine Marie Eriksen (27)

2.Øystein Mjærum (29), politisk rådgiver ved Statsministerens kontor. Skriver tekster og gir medieråd til statsminister Kjell Magne Bondevik.

3.Harald Solberg (27), enda en politisk rådgiver ved Statsministerens kontor. En av Kjell Magne Bondeviks nærmeste medarbeidere.

4.Inga Marte Thorkildsen (26), løs kanon for SV på Stortinget.

5.Marit Berger (24), politisk rådgiver for utenriksminster Jan Petersen.

6.Gry Larsen (27), AUF-lederen som skal redde moderpartiet fra den endelige undergangen.

7.Afshan Rafiq (28), Høyres profilerte innvandrerkvinne på Stortinget.

7.Bård Glad Pedersen (27), Høyrefyr fra Nordland som er politisk rådgiver for forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

8.Gjermund Løyning (25), KrFU-broiler som nå er politisk rådgiver for kulturminister Valgerd Haugland Svarstad.

<>10.Saera Khan (24), rappkjefta talskvinne for Arbeiderpartiet i Oslo.

- Føler du at du har makt, Ine Marie?

- Ja, jeg gjør jo det. Men samtidig er det jo sånn at makt ikke er noe verdt i seg selv. Man må kunne bruke det til noe man brenner for, noe man føler er viktig. Mitt grunnprinsipp er at man ikke skal ha makt bare for maktas skyld.

- Men hvem har du makt over?

- Jeg føler vel egentlig ikke at jeg har makt over noen. Jeg kan jo ikke sette meg ned å bestemme over mennesker. Det er vel mer det at jeg har makt på vegne av noen.

MANGE LAR SEG nok lure av Ine Maries vellykkede «vestkantytre». Egentlig er det motsatt. Hun vokste opp på Strømmen utenfor Oslo, flyttet til Tromsø da hun var 14 og flyttet sørover igjen da hun ble valgt til leder i Unge Høyre som 24-åring. Nå er det Vålerenga som er hennes hjem.

- Jeg har alltid følt meg så hjemme på østkanten. Det er så mye liv der. Jeg ville følt meg langt mer utrygg i en sidegate på Montebello, smiler hun.

- Så hvem synes du har makt, Ine Marie?

- Selvfølgelig har endel av kollegaene mine makt. Men jeg mener at folk som er med på å sette trender har minst like mye makt. Enten det er artister eller folk som tør å stikke fram nesa og gå kledd helt annerledes. Se bare på når fremtredende personer som artister, modeller og moteskapere går foran og sier at «vi bruker ikke pels». Reklamekampanjen med Sophie Ellis-Baxtor er et godt eksempel. Hun er definitivt med på å påvirke ungdom i mye større grad enn en eller annen lov som blir vedtatt, sier Ine Marie.

- Når hun står der med en flådd rev, liksom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media