EN ANNEN DANS: Er det scener som dette som får journalister til å holde ut de politiske partienes landsmøter? Jonas Gahr Støre danser med Yosef Wolde-Mariam(t.v.) og Tshawe Baqwa under Arbeiderpartiets landsmøte i april. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
EN ANNEN DANS: Er det scener som dette som får journalister til å holde ut de politiske partienes landsmøter? Jonas Gahr Støre danser med Yosef Wolde-Mariam(t.v.) og Tshawe Baqwa under Arbeiderpartiets landsmøte i april. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

På kornet

Politikk og journalistikk

Ikke alltid så enkelt for en pensjonist i landflyktighet å orientere seg i et flimrende, digitalt nyhetsbilde.

Meninger

Vanskelig å skille mellom skitt og kanel, snørr og bart. De som skal sette den politiske dagsorden finner ikke alltid veien mellom hengemyr og fast fjell.

OECD melder at kongeriket det norske er ganske middelmådig når offentlig velferd skal måles. Dette er penger bevilget til slikt som syketrygd, pensjoner og uføretrygd. Vi er nr 17 av 33. Samtidig hyler borgerlige ungdomspolitikere, det er de som skal arve uherligheten, at sykelønna må kuttes. Grande, som vil bli enda grandere når hun går inn i regjering for å overstyre de som er der fra før, følger opp og varsler kamp mot AFP.

Oo bakom synger landets milliardærer i gledesrus over enorme skattelettelser. «Det snør, det snør penger, tiddelibom og tjohei.»

Pressekorpset skal egentlig sette dagsorden for å forsvare milliarder i momsfritak, penger gitt for at de skal være istand til å utføre sitt samfunnsoppdrag. Men noen i gjengen er i stedet avsindig opptatt av å pleie anonyme kilder, rævdiltere og møkkaspredere som gjemmer seg i krokene og tisker og visker om ting og tang som de ikke tør å framføre under sitt eget navn i dagslys. For da vil trollet sprekke.

La velferd og fellesforbruk gå ad undas. Det er mer spennende å berette om en signert SMS, sendt ut når hotellbaren er stengt, og avsender lurer på om noen skal lage nachspiel og er i besittelse av det som i gamle dagers budsjettdokumenter ble benevnt som rusdrykk i skatteklasse 2, max alkoholstyrke 4,75 prosent.

Gad vite hvorfor pressefolk til alle tider har stått i kø for å dekke landsmøter i fagbevegelsen og politiske partier. Hva frister? Mer eller mindre glitrende analyser i tolv timer fra talerstolen? Eller de fuktige øvelser i nattens mulm og mørke?

En gang i fjerne tider runget en dundrende bassrøst gjennom veggene i Akersgata, der hvor den fjerde statsmakt var forsamlet: «Det er klart vi skal skrive om tøv. Men, det skal være intelligent tøv!»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.