Politikk og paljettpop

Det var kvelden da sjokkrosa ble Norges nasjonalfarge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Norge spekulerer i å ta sisteplassen! Og det bør derfor vurderes om landet skal nektes videre deltagelse i Melodi Grand Prix».

Det var i BBC-programmet Nationwide at man i april 1981 spekulerte høylytt i om Norge bevisst sendte elendige låter og artister til konkurransen for å oppnå null poeng - og dermed sympati og kultstatus. Finn Kalvik og Jahn Teigen ble trukket fram som eksempler. I årevis var den norske Grand Prix-innsatsen en stående vits blant utenlandske journalister, og mange nordmenn humret med. Null poeng i år igjen, jo da, det var litt morsomt. Men latteren kom ikke fra hjertet. Det gjorde derimot jubelen som brøt løs en sen kveldstime lørdag 4. mai 1985.

Vi hadde høye forhåpninger til popduoen Bobbysocks og den tidsriktige gladlåta «La det swinge», men seier var det få som turte å håpe på. Vi hadde tross alt aldri oppnådd høyere resultat enn Åse Klevelands tredjeplass i 1964. I følge tv-målingene fulgte hele 95 prosent av befolkningen med da Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson entret scenen i sine rosa paljettjakker. Den 50-tallsinspirerte swingjazzlåta ble fremført med smittende energi, og etterfulgt av trampeklapp og en rekke 12-poengere. Seieren var overlegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer