Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Breaking Bad»

Politimann kopierte «Breaking Bad» - lagde narkoplantasje

Inspirert av Walter White i «Breaking Bad».

BREAKING BAD: Den britiske politimannen ble inspirert av tv-serien «Breaking Bad», der hovedpersonen Walter White (Bryan Cranston, t.v.), starter opp sin egen narkobedrift for å betale for kreftbehandlingen sin. Foto: NTB scanpix
BREAKING BAD: Den britiske politimannen ble inspirert av tv-serien «Breaking Bad», der hovedpersonen Walter White (Bryan Cranston, t.v.), starter opp sin egen narkobedrift for å betale for kreftbehandlingen sin. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inspirert av tv-serien «Breaking Bad», opprettet en politimann i Storbritannia en egen narkoplantasje, og levde et dobbeltliv som narkolanger.

Det skriver The Telegraph.

I den amerikanske tv-serien starter kjemilæreren Walter White opp et metamfetamin-laboratorium i New Mexico. Målet er å selge metamfetamin for å finansiere kreftbehandlingen sin.

Hekta på «Breaking Bad»

I retten i Manchester har politimannen Daniel Aimson (36) innrømt å ha gått inn i et samarbeid for å produsere cannabis, og å ha oppført seg dårlig på et offentlig kontor. Han ble sagt opp fra jobben sin i politiet i Manchester distrikt i februar.

Aimson skal ha vært hekta på tv-dramaet «Breaking Bad», og skal til og med på jevnlig basis ha brukt ei T-skjorte med «Heisenberg» på.

Politiet mottok tips om den kriminelle operasjonen hans, og gjennomførte en razzia mot ham i juni 2016. Da fant de over 160 cannabisplanter, i tillegg til drøye 250 000 kroner (22 545 pund) som ikke Aimson kunne gjøre rede for.

Sykmeldt

I retten skal Aimson ha forklart at han begynte å dyrke cannabis etter at han ble skadet i tre ulike ulykker mens han fremdeles jobben som politi i Manchester. Aimson ble skadet i 2007, 2011 og 2015.

Etter ulykka skal han ha sittet i rullestol i tre måneder, og påstår også at han lider av posttraumatisk stress, og at han ergret seg over måten han ble behandlet av kollegaene sine.

Han var sykmeldt over lengre perioder, og ble diagnostisert med depresjon og angst.

Han skal også ha brukt et førerkort som han hadde beslaglagt under en rutinemessig trafikkontroll til å leie to anonyme eiendommer som han kunne bruke som cannabisfabrikker. Disse skal han ha utstyrt med spesielt hydroponisk dyrkingsutstyr.

Husene hadde også sofistikerte overvåkningssystemer, hvor blant annet politiet fant overvåkningsvideoer av Aimson ikledd Heisenberg-T-skjorta.

- Fråtset seg

Aktor Owen Edwards sier at Aimson ble ansett for å være en lederfigur i det kriminelle forbundet.

- Bevisene viser at han både har organisert og finansiert dyrkingen, i tillegg til at han har fulgt opp operasjonen på daglig basis. I de mange tekstmeldingene han har sendt, er det klart at Aimson fråtset seg i sitt dobbeltliv som både offiser og kriminell. Han hadde tydeligvis planer om å utvide virksomheten sin, sier Edwards til The Telegraph.

Aimsons advokat Martin Callery har sagt at klienten hans ikke godtar at det blir implisert at han fråtset i rollen han har tatt på seg, men han aksepterer at han har vært involvert i en operasjon som omhandler produksjon av narkotika.

Aimson er fremdeles i varetekt, og venter fremdeles på å bli dømt. Han vil motta dommen sammen med en rekke andre anklagede. ​

UMULIG Å SI NEI: Da 17 år gamle Stefan Montana fikk hjelp av Bryan Cranston til å invitere Maddie til skoleballet, skjedde det hele i «Breaking Bad»-stil. Video: Stefan Montana Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!