<strong>KONE NUMMER FIRE:</strong> Stacy Ann Cales falt for den 30 år eldre politimannen Drew Peterson da hun var midt i tenåra. Paret giftet seg da hun var 19 år, og fikk to barn sammen før hun forsvant i 2007, 23 år gammel. Foto: NTB Scanpix
KONE NUMMER FIRE: Stacy Ann Cales falt for den 30 år eldre politimannen Drew Peterson da hun var midt i tenåra. Paret giftet seg da hun var 19 år, og fikk to barn sammen før hun forsvant i 2007, 23 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drew Peterson: «An American Murder Mystery»

Politimannen Drew ble dømt for drapet på sin tredje kone. I år er det 10 år siden kone nummer fire forsvant sporløst

Tobarnsmoren Stacy (23) er fremdeles savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28. oktober 2007 ble Stacy Peterson sett for siste gang.

23-åringen var gift med den 30 år eldre politimannen Drew Peterson fra Illinois, som hadde tre havarerte ekteskap bak seg. De to hadde vært i et forhold siden Stacy var i tenåra, og fikk to barn sammen før hun forsvant.

23-åringens forsvinning skjedde tre år etter at Drew Petersons fraskilte, tredje kone Kathleen Savio ble funnet død i et badekar.

Den gang konkluderte politiet med at det var en tragisk drukningsulykke, til tross for at Savio hadde en stor flenge i bakhodet og at badekaret var tomt for vann.

Da Stacy forsvant valgte politiet å gjenoppta etterforskningen av Savios' død.

Liket hennes ble gravd opp og undersøkt på nytt, og i 2008 konkluderte to uavhengige obduksjonsrapporter med at Savio hadde blitt drept. Året etter ble Drew Peterson arrestert og siktet for mordet på sin tredje kone, og i 2012 ble han dømt til 38 år i fengsel.

Han har fått navnet «Killer Cop» og Stacy Peterson er fremdeles ikke kommet til rette.

Tøff oppvekst

Den unge kvinnens forsvinning er tema i to spesialepisoder av «An American Murder Mystery». Første del sendes på den Discovery-eide kanalen ID søndag.

Dokumentarserien tar blant annet for seg Stacy Petersons tøffe oppvekst, og inneholder intervjuer med søsteren Cassandra Cales og tanta Candace Aikin.

I et videoklipp publisert av US Magazine forteller krimreporter Joe Hosey om en rekke familietragedier som preget Stacys oppvekst.

<strong>I FENGSEL:</strong> Politimannen Drew Peterson ble i 2009 dømt til fengsel for drapet på sin tredje kone Kathleen Savio, som ble funnet død i et tørt badekar. Hans fjerde kone forsvant i 2007, og er fremdeles ikke kommet til rette. Foto: M. Spencer Green / NTB Scanpix
I FENGSEL: Politimannen Drew Peterson ble i 2009 dømt til fengsel for drapet på sin tredje kone Kathleen Savio, som ble funnet død i et tørt badekar. Hans fjerde kone forsvant i 2007, og er fremdeles ikke kommet til rette. Foto: M. Spencer Green / NTB Scanpix Vis mer

- Før hun ble født brente familiens hus ned, og Stacys storesøster døde i brannen. En annen søster døde i krybbedød da Stacy var ei lita jente. I tillegg havnet broren hennes i fengsel for en sexforbrytelse, sier Hosey til ID.

Stacys søster Cassandra forteller i videoen at Stacy ikke er det eneste familiemedlemmet som er sporløst forsvunnet. Søstrenes mor ble borte i 1998.

- Jeg og Stacy bodde begge hos pappa. Vi flyttet mye, og da vi først hadde fått venner, flyttet vi igjen. Vi hadde i bunn og grunn bare hverandre, sier Cassandra Cales til ID.

Skal ha fryktet ektemannen

US Magazine skriver at dokumentarserien ser tilbake på et tiår med spekulasjoner og etterforskning av Stacy Petersons forsvinning.

Drew Peterson, som i dag er 63 år gammel, har i ti år hevdet sin uskyld i saken, og har i avhør og offentlige uttalelser påstått at kona stakk av med en annen mann, skriver People.

Stacys søster Cassandra fester ingen lit til den påstanden, og har tidligere sagt at Stacy aldri ville ha forlatt barna sine.

Før hun forsvant skal Stacy Peterson ha sagt til sin lokale prest at hun var redd for ektemannen, og at hun fryktet at han ville skade henne, skrev ABC News i 2007.

En annen som har bidratt til mistanken om at Drew Peterson står bak Stacys forsvinning, er Petersons egen stebror Thomas Morphey.

<strong>BLE DØMT:</strong> Marcia Savio, Kathleen Savios stemor, gråter på trappen utenfor tinghuset etter at Drew Peterson 6. september 2012 ble funnet skyldig i drapet på Kathleen. Foto: M. Spencer Green / NTB Scanpix
BLE DØMT: Marcia Savio, Kathleen Savios stemor, gråter på trappen utenfor tinghuset etter at Drew Peterson 6. september 2012 ble funnet skyldig i drapet på Kathleen. Foto: M. Spencer Green / NTB Scanpix Vis mer

I avhør har Morphey fortalt at han hjalp Peterson med å bære ei stor blå plasttønne ut av stebrorens hjem, kort tid før Stacy ble meldt savnet.

Videre har Morphey sagt at han mistenker at 23-åringens lik var inni tønna, skriver Fox News.

I fengsel til 2081

Det er liten sjans for at Drew Peterson noen gang vil slippe ut av fengsel.

For ett år siden ble han nemlig dømt til ytterligere 40 år bak murene, for å ha forsøkt å hyre en leiemorder til å drepe advokat James Glasgow, skriver Chicago Tribune.

Glasgow ledet aktoratet under rettssaken mot Peterson i 2012, der Peterson ble dømt for drapet på Kathleen Savio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer