Politimester kritisert for å bruke ordet «neger»

««Neger» er et norskt ord som har en betydning. Det er helt absurd at det i det hele tatt kan bli en sak av dette. Er man neger, så er man neger. Akkurat som at hvis man er mann så er man mann, eller hvis man er blond så er man blond.

Bio

«Joda det har en betydning. Akkurat som «svarting», «pakkis», «degos», osv. Kanskje du burde sett litt på bakgrunnen for ordet «neger» før du uttalte deg som en fjott? Og om du føler deg støtt av å bli kalt «fjott» så må jeg jo bare si at «fjott» er et norsk ord som har en betydning. Det er helt absurd at det i det hele tatt kan bli en blablabla…

Kenneth

«Om noe er rasistisk må det være å påstå at neger er et skjellsord. Og si at neger er et skjellsord eller et belastet ord er jo det samme som å si at en neger ikke er like bra som en som ikke er neger.

Gjermund

«Hvis noen ikke synes det er kult at du bruker et gitt ord (i dette tilfelle et ord som ble skapt av kolonialister med et svært nedsettende syn på menneskene de brukte ordet om) så er det altså rasistisk å si at man ikke synes det er kult? Logikken din er vel rimelig ute å sykler her

Fred

«Ordet neger kommer fra det spanske ordet «negro» som betyr svart. Og de som ikke vil at vi skal kalle negere for neger, sier jo blant annet at vi kan kalle dem svarte… Og hva er da forskjellen?

Jens

«Hvor ordet neger kommer fra har ingen betydning. Pakkis kommer fra pakistaner, men er likevel rasistisk.

Eirik