Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politirazzia i Gateavisa

- Latterlig å ransake en redaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet fant ingenting da de gjenomgikk Gateavisas redaksjonslokaler på Majorstua i Oslo i ettermiddag. Den opposisjonelle avisa har klar rot i anarkistbevegelsen og legger ikke skjul på sin uhøytidlige holdning til narkotika.

- Jeg godtar ikke dette, og synes det er latterlig at politiet ransaker et aviskontor. Vi er ikke ei røykebule, men jobber med det frie ord, som verken kan veies eller måles, sier redaksjonsmedarbeider og fotograf Harald Medbøe til Dagbladet.no.

Selv om de ikke fant narkotika fant politiet derimot brukerutstyr i redaksjonens lokaler.

Narkotika ble det imidlertid funnet i nabolokalene der NORMAL (Norsk Organisasjon for Reform av Marihuana Lovgivningen) holder til. Det var hovedsakelig NORMALs lokaler som var målet for ransakelsen, og politiet vil ikke kommentere hvorfor de valgte å gjennomgå Gateavisa samtidig.

Politiførstebetjent Geir Ellefsen, etterretningssjef ved Majorstua politistasjon innrømmer at det hører til sjeldenhetene at politiet ransaker en avisredaksjon.

- Nei, det er forsåvidt ikke vanlig, men om redaksjonen kan defineres som en avisredaksjon kan jo diskuteres. Det er heller ikke vanlig å oppbevare brukerutstyr for narkotika i seriøse avisredaksjoner, sier Geir Ellefsen til Dagbladet.no. Han var aksjonsleder under ransakelsen.

Det ble funnet 112 gram hasj og 110 gram marihuana under politiets besøk hos NORMAL, og én mann ble pågrepet. Mannen vil forbli i politiets varetekt til fredag. Det var på bakgrunn av en rettskjennelse med mistanke om oppbevaring av narkotika at politiet aksjonerte mot NORMAL i ettermiddag.

GODTAR IKKE DETTE: - Jeg synes det er latterlig at politiet ransaker et aviskontor, sier redaksjonsmedarbeider og fotograf Harald Medbøe i Gateavisa.