Politirazzia i Gateavisa

- Latterlig å ransake en redaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Politiet fant ingenting da de gjenomgikk Gateavisas redaksjonslokaler på Majorstua i Oslo i ettermiddag. Den opposisjonelle avisa har klar rot i anarkistbevegelsen og legger ikke skjul på sin uhøytidlige holdning til narkotika.

- Jeg godtar ikke dette, og synes det er latterlig at politiet ransaker et aviskontor. Vi er ikke ei røykebule, men jobber med det frie ord, som verken kan veies eller måles, sier redaksjonsmedarbeider og fotograf Harald Medbøe til Dagbladet.no.

Selv om de ikke fant narkotika fant politiet derimot brukerutstyr i redaksjonens lokaler.

Narkotika ble det imidlertid funnet i nabolokalene der NORMAL (Norsk Organisasjon for Reform av Marihuana Lovgivningen) holder til. Det var hovedsakelig NORMALs lokaler som var målet for ransakelsen, og politiet vil ikke kommentere hvorfor de valgte å gjennomgå Gateavisa samtidig.

Politiførstebetjent Geir Ellefsen, etterretningssjef ved Majorstua politistasjon innrømmer at det hører til sjeldenhetene at politiet ransaker en avisredaksjon.

- Nei, det er forsåvidt ikke vanlig, men om redaksjonen kan defineres som en avisredaksjon kan jo diskuteres. Det er heller ikke vanlig å oppbevare brukerutstyr for narkotika i seriøse avisredaksjoner, sier Geir Ellefsen til Dagbladet.no. Han var aksjonsleder under ransakelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer