DEBATT

Politireformen - et felles ansvar

Forslaget fra FrP, Høyre og Venstre har flere positive intensjoner, men fortsatt er en del uklart og veldig mye er fortsatt lite konkret.

Regjeringen  og støttepartiet Venstre  la fram den nye politireformen på politihøgskolen den 17.februar i år. På bildet ser du statsminister Erna Solberg (H), Iselin Nybø (V) og justisminister Anders Anundsen (FrP).  Foto: Christian Roth Christensen
Regjeringen og støttepartiet Venstre la fram den nye politireformen på politihøgskolen den 17.februar i år. På bildet ser du statsminister Erna Solberg (H), Iselin Nybø (V) og justisminister Anders Anundsen (FrP). Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet satte i gang arbeidet med å reformere politiet. Vårt mål var å bidra til å få politikraft ut der folk bor, å styrke etterforskningskapasitet i alle deler av landet og å ta tak i de ledelses- og kulturutfordringene Gjørv-kommisjonen tok opp i sin kritikk.

Nå har regjeringen, med Venstres støtte, lagt frem sitt forslag til politireform. Arbeiderpartiets budskap er klart: Vi vil gjerne se arbeidet inn til mål, og vil søke samarbeid med alle partiene på Stortinget. Vi håper at de også vil strekke seg for best mulig resultat.

Vi har et godt utgangspunkt: Nordmenn har stor tillit til politiet. Vi har lav kriminalitet sammenliknet med de fleste andre land. Vi er vant til å se politiet i samspill med andre deler av samfunnet for å forebygge kriminalitet. Men det er bred enighet om at politiet har utfordringer både knyttet til organisering og tildeling av oppgaver. Det er dette vi nå har en mulighet til å gjøre noe med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer