Politisk hjernevask

Legg merke til de rungende taushetene.

KARRIEREDRAP: Harald Eia har ødelagt Jørgen Lorentzens renommé, men nekter for at han hadde en mening med det. Foto: Nina Hansen
KARRIEREDRAP: Harald Eia har ødelagt Jørgen Lorentzens renommé, men nekter for at han hadde en mening med det. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I det fjerde programmet fikk Jørgen Lorentzen endelig hvile. Ut i fra resultatet å dømme har Harald Eia mye å takke kjønnsforskeren for. Programmet om vold ble det hittil mest nyanserte. Rotete, vil noen si, fordi frontene ikke var så tydelige og påstandene mindre bastante. Mindre underholdende, var realtimedommen i cyperspace.Dermed bar det tilbake til prügelknaben Lorentzen, som etter fire ukers massivt hardkjør har begynt å vise tegn til utmattelse etter først å ha gått offensivt til motangrep. Holmgangene med Eia har vært en oppvisning i mannlig taperteknikk, i den grad vi snakker om arv og miljø. Der Eia inntok rollen som den uskyldige gutten i Keiserens nye klær, måtte Lorentzen i all hast forsøke å kle på seg, men bildet av en naken forsker var vanskelig å hviske ut.

Siden har debatten rast, som det heter, men ikke mer enn at selv de skarpeste kritikerne av Hjernevask har holdt en armlengdes avstand til kjønnsforskeren. Det har vært påfallende taust fra Lorentzens kolleger, selv om hele feltet er under angrep. Det har riktignok vært mumlet i spaltene om at serien ikke kan tas på alvor, og enkelte har fremhevet andre forskere som ville svart annerledes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer