KOMMENTARER

Politisk influensa

Når både LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre melder forfall til arbeiderbevegelsens store samling, den årlige kartellkonferansen på Gol, er det et alvorlig tegn på politisk helsesvikt.

FELLES FORFALL:  Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og  LO-leder Gerd Kristiansen meldte forfall til årets kartellkonferanse, Her fra et  landsstyremøte  i Folkets Hus i Oslo.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FELLES FORFALL: Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Gerd Kristiansen meldte forfall til årets kartellkonferanse, Her fra et landsstyremøte i Folkets Hus i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

LO-lederen har begrunnet sitt fravær med streik i egne rekker. Som kjent streiker de ansatte i LO, organisert i Handel og Kontor. De er misfornøyd med lønnsutviklingen og etterlyser fullstendig lønnsstatistikk. Det ble lagt fram et tilbud i går kveld med en ramme på 3,7 prosent. Det ble blankt avvist av Handel og Kontor.  

Opptrappingen av streiken har medført at også ansatte i LO-ledelsen er omfattet. Det fikk i dag den følge at Jan-Erik Støstad, tidligere statssekretær og en av Norges fremste eksperter på den nordisk modellen, ikke kunne holde sin innledning sammen med Fafo-leder Jon Hippe og forsker Tone Fløtten. Støstad var rett og slett tatt ut i streik. Ingen kunne heller ta hans plass siden det ville vært streikebryteri.  

Støre har fått råd av sin lege ikke å reise hit. Han var riktignok å høre i NRK P2s «Politisk kvarter» i dag og var også med på framleggelsen av Aps alternative budsjett. Sykere var han ikke. Deltakerne på kartellkonferansen ønsker ham sikkert god bedring.  

LO Stats konferanse har fått ry på seg for å være et av det politiske Norges viktigste verksteder. Bare NHOs årskonferanse kan måle seg med denne møteplassen, målt i rikspolitisk interesse. Hit kommer spennende foredragsholdere fra partier, forskningsinstitusjoner og tenketanker. Her går arbeidsgiverorganisasjoner og LOs fremste ut i verbalt slagsmål, alt som oppvarming til det årvisse toppmøtet mellom LO-leder og Ap-leder.  Her lanseres satsinger, prosjekter og reformer av stor betydning for samfunnsutviklingen.  Tidligere stortingspresident Dag Terje Andersen, som stepper inn for Støre i dag, snakket alt i 1999 om behovet for en pensjonsreform, lenge før Jens Stoltenberg satte i gang sin kommisjon. Herfra sender journalister  løpende meldinger, til alle  kanaler.  Her mingles det på høyt nivå.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer