Politisk kollaps på nettet

Som et engasjert menneske er jeg skuffet over samtlige politiske partiers evne til nytenkning og orientering i et nytt mediesamfunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle sa at 2007-valget kom til å bli gjennombruddet for norske politiske partiers bruk av internett som arena. Det vi var vitne til i lokalvalget denne høsten har vært uhyre tynn suppe.

2007 var året da de norske politiske partiene skulle begynne å kommunisere med velgerne på nett. En lokalvalgkamp byr på uendelige muligheter til å engasjere hver enkelt velger til dialog.

En drøm for ivrige politikere

Internett er perfekt for å skape individuelle relasjoner og bygge opp hver enkelt velgers engasjement. Ikke bare er nettavisene Norges viktigste nyhetsmedier for tiden, her kan også et parti komme i kontakt med enkeltvelgere gjennom blogger, diskusjonsforum, ulike typer avstemminger, videoblogger, abonnementstjenester, nyhetstipstjenester og ulike typer nyhetsfeeds.

Alt dette i tillegg til det store potensialet som ligger i tradisjonelle nyhetsinnslag og annen innholdsproduksjon på nett, samt de stadig viktigere diskusjonsforumene etter hver enkelt nyhetsartikkel.

Alt dette er som en drøm for ivrige politikere med kontaktbehov. Til tross for potensialet har resultatet likevel vært gjennomgående dårlig. Etter min mening er det kanskje bare Ap og Venstre som kan få middels minus etter noen tilnærmet hederlige forsøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer