Anmeldelse: Camilla Grebe - «Husdyret»

Politisk korrekt i de svenske skoger

Leseren blir ikke rådet til å stemme på Sverigedemokratene i Camilla Grebes nye krim.

KRIM-VINNER. Svenske Camilla Grebe er god på vær og vind og folk og føre i sine treffsikre beskrivelser, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Viktor Fremling
KRIM-VINNER. Svenske Camilla Grebe er god på vær og vind og folk og føre i sine treffsikre beskrivelser, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Viktor Fremling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Handlingen i Camilla Grebes nye krim «Husdyret», utspiller seg i sin helhet på det vesle tettstedet Ormberg i Sverige. Her har man noen år tidligere funnet restene av en liten jentunge, men saken har vært lagt på is.

Ingen vet helt hva som har skjedd, og det har så langt ikke vært mulig å finne barnets identitet. Men nå skal en gruppe etterforskere fra hovedstaden gå løs på saken på ny.

Utlånt fra politikammeret i Katrineholm er dessuten bokas hovedperson Malin. Hun er født og oppvokst i Ormberg, og mye tyder på at det kan lønne seg å ha med en etterforsker med lokalkjennskap.

Bokas andre hovedperson er tenåringen Jake. En ung gutt med et litt kinkig problem. Romanens kapitler er en veksling mellom Malin og Jakes tanker og betraktninger rundt noen dagers drama på den svenske landsbygda. Et greit og velkjent grep.

Usannsynlig

Jeg er dessuten en svoren tilhenger av nordisk krim som utspiller seg langt utenfor byene. Og Grebe er god på vær og vind og folk og føre. Her er treffsikre beskrivelser av personer og påkledninger, av interiør og lukter og lyder. Dessuten skal forfatteren ha et stort pluss fordi hun våger å begrense kretsen av mistenkte helt fra starten av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer