Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politisk rådgiver inhabil i flere store kultursaker

Fordi hun er gift med Oslo-ordfører Fabian Stang.

INHABIL FORDI HUN ER GIFT MED STANG: Kulturdepartementets politiske rådgiver Catharina Munthe (H) er av lovavdelingen i Justisdepartementet erklært inhabil i flere større saker, blant dem behandlingen av nytt Munch-museum. Årsaken? Hun er gift med Oslos ordfører Fabian Stang.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INHABIL FORDI HUN ER GIFT MED STANG: Kulturdepartementets politiske rådgiver Catharina Munthe (H) er av lovavdelingen i Justisdepartementet erklært inhabil i flere større saker, blant dem behandlingen av nytt Munch-museum. Årsaken? Hun er gift med Oslos ordfører Fabian Stang. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturdepartementets politiske rådgiver Catharina Munthe (H) er av lovavdelingen i Justisdepartementet erklært inhabil i flere større saker, blant dem behandlingen av nytt Munch-museum.

Justisdepartementets lovavdeling konkluderer med at Munthe ikke kan befatte seg med Kulturdepartementets behandling av nytt Munch-museum, nytt Deichmanske hovedbibliotek og Oslo kommunes OL-søknad. Munthe er inhabil fordi hun er gift med Oslo-ordfører Fabian Stang (H), skriver Dagens Næringsliv.

Munthe ble utnevnt til politisk rådgiver for kulturminister Thorhild Widvey i fjor høst. Munthe tar lovavdelingens konklusjon til etterretning.

- Det får den virkning at jeg ikke kan jobbe med disse sakene, noe jeg gjerne skulle gjort, sier hun.

Departementsråd Kristin Berge opplyser at Kulturdepartementet innretter seg etter lovavdelingens vurderinger og sier den praktiske konsekvensen blir at Munthe ikke kan gi råd til Widvey i disse sakene.

Det var Kulturdepartementet som i desember ba lovavdelingen om å vurdere Munthes habilitet i enkelte saker hvor Oslo kommune var part.

(NTB)

Hele Norges coronakart