Politiske veivalg

Jeg deler ønsket om å skape en potent venstreside. Imidlertid virker det som Sterri overser at politikk utøves gjennom konkrete tiltak og prioriteringer.

UTFORDRER: Mener Sterri vi kan skape en potent venstreside uten å utfordre handlingsregelen? spør Bjørnar Moxnes. Foto: Torunn Brånå
UTFORDRER: Mener Sterri vi kan skape en potent venstreside uten å utfordre handlingsregelen? spør Bjørnar Moxnes. Foto: Torunn Brånå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: En potent venstreside av Aksel Braanen Sterri.

Leder i tenketanken Progressiv Aksel Braanen Sterri og jeg er enige om at de siste tiårenes privatisering, velferdskutt og økende økonomiske forskjeller viser at det trengs mer venstresidepolitikk. Vi trenger et oppgjør med den nyliberale politikken som har kastet Europa inn i en dyp krise.

Denne politikken fører til at de som skaper verdiene får en stadig mindre del av kaka, mens den rike eliten blir enda rikere. I Norge er antallet milliardærer doblet under rødgrønt styre. Forskjellen mellom den rikeste prosenten av befolkninga og resten av oss har ikke vært større enn siden 1930-tallet.

Større klasseskiller betyr mindre frihet, trygghet og velferd for det store flertallet. Venstresidas og arbeiderbevegelsens kamp for universelle, offentlige velferdsordninger har vært og er en kamp for frihet og rettferdighet for folk flest.

Dette tror jeg Sterri vil skrive under på. Hvordan forklarer han i så fall at ikke bare borgerlige, men også sosialdemokratiske partier, har drevet gjennom den nyliberale politikken? Den økonomiske krisa aktualiserer spørsmålet: Det er umulig å skille sosialdemokratenes svar på krisa fra de borgerliges kuttpolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer