På besøk i hjemlandet til det ekstremt stabile geniet:

Pollocks hellige grunn

Og, vi hilste på tidenes Harley-parade med amerikanske soldatveteraner som kjørte gatelangs i Washington DC

GUL(L)VET: Jackson Pollocks gulv på Long Island en dag i mai. Vi troløse gikk på en hellig grunn. Foto: Tom Stalsberg
GUL(L)VET: Jackson Pollocks gulv på Long Island en dag i mai. Vi troløse gikk på en hellig grunn. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke var vi helt klar over at eiendommen, boligen og arbeidshuset til kunstnerparet, Jackson Pollock (1912 – 1956) og Lee Krasner (1908 – 1984), var å finne i The Springs i East Hampton, Long Island.

Derfor en rolig ferd på de smale veiene. Forbi de små tettstedene med digre og mindre trehus. Kaffestopp i en av de fineste småbyene og der ligger museet til dryppeteknikkens abstrakte mesters. Inne i boligen har tida stått deilig stille. Lee og Jacksons malerier på veggene. Moderne kjøkkenredskaper fra 50-tallet. Lamper, stoler, og bord.

Ekko av en og annen kunstnerfest. Tobakk og brennevin. Bokhyllene med Virginia Woolf, Hemingway, Joyce, oppslagsbøker, historie og verker av, om og med Pollock. En platespiller samt en glødelampeaktig forsterker. Vi fikk selvsagt ikke lov til å bla i parets vinylbunke, men skimter Miles Davis. Kinda of Blue, både Miles og Jackson var vel dette.

Pollock i tillegg også red, white, green and yellow i tillegg til et periodisk svartsinn, en rotløs sjel som også var tørst og det endte da med forferdelse. Jackson på bar i 1956. Drakk tett sammen med en par svirebrødre – og søstre. Full bilfart inn i tre. Pollock slengt langt ut/døde momentant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer