Pølser forbudt i bandbussen

... Og mange andre ting du ikke visste om Jaga Jazzist! Nettmøtet er avsluttet.

 • Vinnerne av billettene til Jagas releasekonsert er trukket. Vinnerne er: Kyrre Haakaas (Drammen), Peter Power (Oslo), Hanne Samseth (Oslo).

  (Dagbladet.no): Jaga Jazzist har igjen vært flinke. Kollektivets siste plate, «What We Must», er åpenbart et must skal vi tro kritikerne.

  Nå vil de ut i Norge og verden og spre musikken sin, og lover Dagbladet.nos lesere å komme så fort de kan. 


  Turné til høsten?
  - Tror det blir turné til høsten, og så dukker vi nok opp på en festival eller flere i løpet av sommeren, skriver Lars i svar til «Håvard» i nettmøtet.

  Mandag spiller gjengen på Cosmopolite i Oslo. Så er det Europa rundt til land som Belgia, Frankrike, Spania og Nederland. Etterpå venter kanskje Japan. Og USA. Men:

  - England er det vanskeligste markedet. Det er landet der alle får presse, men knapt noen selger, sier trommis Martin Horntveth til avisa Tønsbergs Blad.

  Les mer om reiseplanene til Jaga Jazzist i nettmøtesvarene! Her finner du også noen fakta om bandet som du kanskje ikke visste fra før. De hater hotdogs og norsk bensinstasjonmat, og anbefaler fisk til middag ...

  Mer rock


  Dagbladets Sven Ove Bakke ladet ordforrådet med referanser og gav storbandets siste forsøk terningkast fem:

  «Samtidig høres Jaga her mer ut som et band enn de noen gang har gjort. Det går også en ren og opplagt linje fra det som tilsynelatende er bandets nyorientering mot et mer gitarbasert rocklydbilde, tilbake til for eksempel den Tortoise-inspirerte «Lithuania» fra «Hush». Legg til litt for gitarist Harald Frølands evig hengslete proto-shoegazerpositur, og det går an å konkludere med at Jaga Jazzist alltid har hatt et Kevin Shields-element i musikken sin».

  Bli med i Dagbladet.nos konkurranse og vinn to billetter til Jaga-konsert på Cosmopolite mandag 4. april


MANGE: Jaga Jazzist er et lite storband som imponerer kritikerne gang på gang.
MANGE: Jaga Jazzist er et lite storband som imponerer kritikerne gang på gang. Vis mer
MØT JAGA:</B> Jaga Jazzist møter dere lesere på Dagbladet.no.