Pølsevev på alvor der blodet spruter

Pølsevev med overskudd og humør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Litteraturviteren Asbjørn Stenmark debuterer hederlig og upretensiøst med den knapt 100 sider lange kortprosasamlingen «Pølsedrømmer». Boka består av 61 korttekster i seks kapitler. Allerede med Samuel Beckett-referansen i tittelen på første del, «Glade dager», innvarsler Stenmark det absurde preget tekstene hans har, langt fra noen litterær realisme. Her blir folk fylt med stein og senket ned i elver eller steinet til døde av vennene sine, for så å dukke opp lys levende i neste korttekst. I likhet med i Becketts skuespill, er dagene i «Pølsedrømmer» glade i høyst varierende grad.

Kryssord og speilegg

De mange enkelttekstene danner til sammen en munter fortelling om tre eksentrikere som deler et falleferdig hus. Mens årstidene kommer og går, fordriver fortelleren og hans to samboere, Pontus og William, tida med å slakte svaner, steke speilegg, løse kryssord og drive slektsforskning. Fortelleren bruker mye tid på å drømme om pølsene han er så glad i, Pontus er manisk opptatt av å arkivere de tallrike manuskriptene han forfatter, deriblant «slibrige sonetter», og William terroriserer gjerne sine samboere med å skrike og dundre på tromma si med en knokkel. Sammen med dem bor også den utstoppede Filosofen, som Pontus bærer med seg overalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer