- Polygram holdt meg for narr i fire år

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg var gulljenta og skulle ta hele Norge, sa plateselskapet, og jeg trodde på det. Nå føler jeg meg som en boks kattemat på et samleband. Må du ha store pupper og være føyelig for å slippe ut på platemarkedet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rockeartist Linda Kvam (25) hveser mot Polygram. Hun trodde alt var i boks.

Det er snart fire år siden hun ble tatt inn i varmen og lovet en lysende karriere. Hun forsvant ut igjen i kulda, lenge etter at CD-en var ferdig innspilt og coverbildene var tatt. Men lenge før hun skjønte det selv. - Sju ganger har jeg fått en dato for når CD-en skulle slippes. Alltid ble det utsatt med forskjellige begrunnelser.

Hun føler at i plateselskapet gikk den ene etter den andre som katten rundt grøten. For noen måneder siden presset hun selv fram et svar.

«Glem det. Du vil ikke selge,» fikk hun beskjed om. Det var billigere å la en halv million kroner i utgifter gå fløyten enn å satse på Linda.

Image

- Jeg er ikke bitter. Men det er ikke moro å bli holdt for narr i år etter år. Jeg føler meg som en kassert sjampo eller en boks kattemat på et samleband. Kanskje er det dagligdags i den bransjen, jeg velger nå i hvert fall å synge ut. Jeg vet hva jeg kan!

Linda Kvam vil spille, men bare på talentet sitt.

- Selskapet ville dra på meg jeans og gjøre meg til en countryartist for 40-åringer. Jeg skulle være en landsens jente. Men det er rock'n'roll jeg driver med. Bør det ikke være ekte? Folk er ikke dumme, de skjønner hva som kommer fra hjertet. Hun skriver låter selv. Hun vil være ærlig, men føler at hun er blitt møtt med det motsatte i platebransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer