- Polygram holdt meg for narr i fire år

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg var gulljenta og skulle ta hele Norge, sa plateselskapet, og jeg trodde på det. Nå føler jeg meg som en boks kattemat på et samleband. Må du ha store pupper og være føyelig for å slippe ut på platemarkedet?

Rockeartist Linda Kvam (25) hveser mot Polygram. Hun trodde alt var i boks.

Det er snart fire år siden hun ble tatt inn i varmen og lovet en lysende karriere. Hun forsvant ut igjen i kulda, lenge etter at CD-en var ferdig innspilt og coverbildene var tatt. Men lenge før hun skjønte det selv.
- Sju ganger har jeg fått en dato for når CD-en skulle slippes. Alltid ble det utsatt med forskjellige begrunnelser.

Hun føler at i plateselskapet gikk den ene etter den andre som katten rundt grøten. For noen måneder siden presset hun selv fram et svar.

«Glem det. Du vil ikke selge,» fikk hun beskjed om. Det var billigere å la en halv million kroner i utgifter gå fløyten enn å satse på Linda.

Image

- Jeg er ikke bitter. Men det er ikke moro å bli holdt for narr i år etter år. Jeg føler meg som en kassert sjampo eller en boks kattemat på et samleband. Kanskje er det dagligdags i den bransjen, jeg velger nå i hvert fall å synge ut. Jeg vet hva jeg kan!

Linda Kvam vil spille, men bare på talentet sitt.

- Selskapet ville dra på meg jeans og gjøre meg til en countryartist for 40-åringer. Jeg skulle være en landsens jente. Men det er rock'n'roll jeg driver med. Bør det ikke være ekte? Folk er ikke dumme, de skjønner hva som kommer fra hjertet.
Hun skriver låter selv. Hun vil være ærlig, men føler at hun er blitt møtt med det motsatte i platebransjen.

- Skitt la gå. Framstill meg ikke som bitter. Det er ikke slik jeg er og slik folk kjenner meg.

Var naiv

Smilet ligger på lur når hun forteller hvordan hun forberedte seg på å bli landskjent popartist. Hun ble til og med sendt på kurs for å lære å takle media.
- Alt var klappet og klart. Og jeg var så naiv at jeg trodde på hver eneste utgivelsesdato. Det verste er at ingen sa det rett ut. Jeg håper ingen andre opplever dette og blir holdt på gress så lenge, sier Linda, som imidlertid ikke har latt den manglende plateutgivelsen stoppe artistkarrieren.

- Jeg er live-artist. Jeg synger som få og skal spille overalt på bygdene før jeg tar kvelden! sier Linda Kvam til Dagbladet.