Anmeldelse: Secret Garden - «Storyteller»

Pompøst, patosfylt og hult fra Secret Garden

Hvorfor gidder dere å gi ut «den samme plata» hver gang?

FØRSTE PÅ ÅTTE ÅR: Fiounnala Sherry og Rolf Løvland gir i dag ut sitt første album med nytt materiale på åtte år, «Storyteller». Men det høres ikke veldig nytt ut, ifølge vår anmelder.
FØRSTE PÅ ÅTTE ÅR: Fiounnala Sherry og Rolf Løvland gir i dag ut sitt første album med nytt materiale på åtte år, «Storyteller». Men det høres ikke veldig nytt ut, ifølge vår anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Har du kjent på følelsen av at noe framstår som vakkert, men samtidig er hult? Jeg klarer ikke å fri meg fra denne følelsen etter å ha hørt mange ganger på Secrets Gardens nye album, «Storyteller», de siste dagene. Og hva er det duoen vil fortelle?

Grand Prix

Det er ikke veldig mange artister som har fått mer ut av en Grand Prix-seier enn Rolf Løvland og Fiounnala Sherry i den irsk-norske duoen Secret Garden. «Nocturne» ble kritisert for at den inneholdt svært få ord, 24 for å være nøyaktig, men det ble like fullt seier i den internasjonale finalen i 1995.

New age

Og siden har Secret Garden holdt seg på den linja, og de har fått betalt gjennom millionsalg av plater. Duoen spiller noe som i beste fall kan kalles verdensmusikk eller new age, kanskje «klassisk light» eller - mye verre - det mer foraktelige easy listening eller nesten unevnelige muzak (bakgrunnsmusikk) eller heismusikk - mikset med irsk/keltisk og av og til norsk folkemusikk.

Musikken, skrevet, arrangert og produsert av Løvland plasserte dem på new age-lista til den allmektige amerikanske «listeguden» Billboard i 1996 og 1997. Jeg formelig skvatt da jeg på den tida så en plakat på gata i Austin som annonserte med Secret Garden-konsert i, av alle steder, country- og bluesbyen i Texas!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.