Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pondus på egen hånd

Endelig et nytt blad i kiosken etter år med nedtrapping fra forlagenes side. Og dette bladet, «Pondus», er attpåtil norsk.

Les Pondus på start.no!

Møt Pondus-pappa Frode Øverli på nettet!

Konseptet er det samme som i «Tommy og Tigern» og «Ernie», en typisk oppskrift fra Bladkompaniet. En oppskrift som har funket i flere år.

Pondus' univers er enkelt: Han er bussjåfør, Liverpool-fan, far til to og venn av en forholdsvis ufyselig type som heter Joacim, dvs. Jokke. Begge er heavy-metal-fans fra åttitallet og kan diskutere friskt om pinglete mik-grep og heftige gitarsoloer. Men vi har da Beate, kona, som prøver å holde sjåføren igjen når han vil kjøre ut som verst. Vi har med 15 sider rein Pondus å gjøre, noe «Riskhospitalet», og resten av heftet på 42 sider er fordelt på «Lennie», «Kellerman», «Lars Lauvik», «Dirt-punkeren Ramon», «Ørnbjørn & Jørn» samt en gavepakning til Øverli i form av en reise til Anfield for å overvære en match med Liverpool- Southampton (0- 0). Men det er selvsagt selve «Pondus» som vil trekke publikum. Og her er en blanding av ditt og datt - dvs. ting som har vært på trykk før, i diverse publikasjoner. Uansett er det første nummeret velredigert og morsomt. Som når Pondus og Jokke inngår veddemål om et rør whisky hvor poenget er å få Pondus til å gro skjegg - og da Pondus vinner veddemålet, svarer Jokke: «Jeg skal gro et skjegg som får værbitte muslimer til å be om autografen.»

«Pondus» trykkes i flere land og i mange norske aviser. Jeg håper talentet hans holder lenge, lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media