Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pønk for eldre

200 gammelpønkere dukket opp på pønkernes Husker-du-fest da bandet Hærverk feiret 20 års-jubileet for sin berømte debut på Bøler i Oslo. Da strømmen ble kutta og pønkerne sloss mot Bøler-gjengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Velkommen alle gamle pønkejævler, hilste motor for gjenforeninga, Trygve Mathiesen:

- You're free to leave exactly when you like, og så slapp han til pønkebandet Hærverk på nostalgiatreffet.

Og gammelpunkerne har vært på Hærverk-konsert før: Publikum kasta øl på bandet, så kom glassene. Vokalist Harald Fossberg svarte med å kyle et ølglass over hodet på publikum, - og dermed var punk for eldre i gang, før første låt var over.

Barnevakt

Ekte pønkere påberoper seg at de var på Sex Pistols-konserten på Pingvin Club i 1977. Flere tusen har skrytt på seg at de var innom stedet med maks plass til 100. I går hadde 200 av disse fått barnevakt.

Tone Rønning (45) fra bandet Blaupunkt mista i sin tid jobben fordi hun hadde skinnjakke med teksten «It's no fucking future baby». Nå er hun Stienerskolelærer på Hurum.

Trygve Mathiesen samlet ifølge seg selv Pønke-Norge til ett rike. I går gjorde han det igjen.

- Det viktigste jeg gjorde var å lage fanzina «79-kriser». Sånn fikk alle pønkerne rundt i landet en felles bevissthet.

- Jeg har fått telefoner fra folk som ikke var invitert, men som har ramsa opp merittlista si for å overbevise meg om at de hadde cred nok til å få bli med i kveld til dette treffet.

Generasjonskløft

Sverre Knudsen spilte i The Aller Værste og rakk å få en Spellemannpris før de heftigste rebelldagene var over. Siden har han skrevet flere bøker og er blitt trebarnsfar.

- Man blir jo rundere med åra, men grunnholdningen har vi jo fortsatt. Knudsen står inne for alt som er gjort og spist. De eneste sikkerhetsnålene og hanekammene som er å se er ungpønken. Minst 20 år yngre enn dem som startet det hele. Det er ikke mye fellesskap å spore mellom generasjonene.

- De er jo så søte, sier Knudsen.

- Det er kanskje dårlig gjort, men jeg blir i godt humør av å se dem.

Ola Snortheim (45) fra Kjøtt, De Press og Blaupunkt, er kommet for å se gråhåra hanekammer. Om han var på Pingvin club?

- Var vi'kke der alle sammen'a?