Pønken er død

Det var vel egentlig ikke lenger tvil, pønken er så absolutt død. Det siste nådestøtet kom i London da utstillingen «Destroy: Punk Graphic Design in Britain» åpnet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sex Pistols, The Clash, The Damned, Joy Division, The Fall. Navn som klirrer fint hos alle oss som var litt sinte på 70- og 80-tallet. Nå utstiller de på Royal Festival Hall i London, og mer stueren kan pønk vel neppe bli.

 Utstillingen omfatter bilder, platecovre og pønka kunst. Pønkens grunntanke om å provosere, irritere og korrumpere skal til 16. mars underholde etablissementet, noe som vel må sies å treffe litt til side for subkulturens utspring.

Genierklært

Gamle pønkere som for lengst har byttet ut nagler og imponerende hårmanke med dress og pomade i håret, skal forklare og beskrive stilarten for dem som bryr seg.

 Bruk av hakekors og andre voldsomme elementer blir forklart med at dette var del i en gjennomtenkt og gjennomgripende protest. En protest mot det bestående, mens aktørene fra 70-tallet genierklæres. For mange er denne utstilllingen et vulgært nakkeskudd på en bevegelse som har fått leve for lenge, for andre et interessant innblikk i en død motkultur.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer