Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Poor Rich Ones på bytur

Når Bergensbandet Poor Rich Ones møter til intervju, er det uten staffasje og oppsiktsvekkende holdninger. Uten rock'n roll-sigaretter og dertilhørende pils. De kommer som fire vanlige gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Bergensbandet Poor Rich Ones møter til intervju, er det uten staffasje og oppsiktsvekkende holdninger. Uten rock'n roll-sigaretter og dertilhørende pils. De kommer som fire vanlige gutter. I olabukse, ullgenser og gamle frakker. De vet hva de vil.

De vil ikke snakke om ambisjoner og i hvertfall ikke om forbilder. Og de slenger ikke ut kjekke kommentarer om forestående karriere.

- Det er musikken som er viktig. Vi har spilt sammen i åtte år og har over 300 konserter bak oss, forklarer de.

Poor Rich Ones har fått mye skryt for sin nye CD, «From the makers of Ozium». Espen Mellingen, Willy Marhaug, Tor Sørensen og Bjarte Ludvigsen er i begynnelsen av tyveårene og trygge på musikken sin.

- VI LAGER IKKE MUSIKK for å nå et mål. Å nå målet innebærer å bli fornøyd på et vis, og det blir vi aldri. Det er alltid noe å strekke seg etter, sier de og lener seg tilbake i sofaen.

De breier seg ut i den slitte sitteanordningen, akkurat som de har allverdens tid og ikke trenger å stresse. Men hvis de var stressa, hadde de kanskje skaffet seg et øvingslokale, eller i alle fall sørget for at band-medlem Tor Sørensen hadde bodd i Bergen. Ikke i Telemark. Men de har spilt så mye sammen at de synes det er greit med intensive øvinger. Det er greit å låne lokaler når de av og til trenger det. Og det trenger de nå, for nå reiser de snart på turné.

Turnéen starter i Bergen i morgen, og denne gangen skal de bare spille i de store byene.

- Vi var på turné ifjor og spilte i de fleste småbyene i Norge. Vi fikk ganske bra tilbakemeldinger, men oppmøtet var altfor varierende. Dessuten er det ikke noe gøy å spille for fulle 15-åringer med sprit i Cola'en.

Gutta i Poor Rich Ones forteller om en konsert i Flekkefjord der tenåringene var så fulle at de sov. De satt og snorket på hver sin benk og forsøkte seiglivet å poge når de vekket dem med høye og skarpe lyder. Poor Rich Ones tror forøvrig at slike opplevelser har gjort dem til et bedre live-band.

- VI HAR FREMDELES NOE vi trenger å lære, sier vokalist Willy Marhaug.

- Espen, som er gitarist, har enda ikke lært seg å skifte strenger. Det er alltid jeg som må skifte for ham. Jeg kunne jo etterhvert blitt flink på kassegitar og rolige låter, men isteden må jeg altså stå der og knote med strengene...

- ...mens jeg drar fram kassegitaren, sier Espen Mellingen og blunker.

Årets turne skiller seg fra fjorårets fordi Vibeke Saugestad kommer på scenen med dem.

Vibeke er med på plata deres og synger duett med Willy Marhaug på sangen «Strong» som sannsynligvis blir bandets neste singel. Det er imidlertid ikke første gang de synger sammen. De ble kjent med hverandre på et russearrangement for halvannet år siden. Weld og Poor Rich Ones var booket til å spille i Håkonshallen på Lillehammer natt til 1. mai. Konserten skulle være et kjempearrangement, og det hadde den nok også blitt hvis russen hadde møtt opp. Men russen ville heller sitte utenfor å drikke, og bandene måtte derfor spille for hverandre. Poor Rich Ones fikk spille første konsert, og Weld den andre. Deretter byttet de på å være publikum.

MEN DET VAR NACHSPIELET som var mest utslagsgivende og som har bidratt til at de har så god kontakt. Vibeke Saugestad tok blant annet turen over til Bergen for å spille konsert med dem ifjor. Hun møter nok opp på denne turneen også, de vet bare ikke hvor. Men de ringer henne nok når de nærmer seg Moss, for de har ikke råd til å ha henne med overalt. De tjener ikke så mye penger på å spille. For hvis navnet deres er beretningen om bandets karriere, så er de definitivt inne i «Poor»-perioden nå. Så lenge det varer.

Hele Norges coronakart