Pop-eksplosjon i rock

For mange begynte rocken med The Stooges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: De spilte punk før det var noe som het det, og Iggy Pop er seinere blitt kalt punkens gudfar. Men de spilte egentlig for bra til å være punkere. The Stooges har influert flere band enn de kanskje er klar over sjøl, selv om de solgte få plater da de holdt på.

Bandet ga ut to plater med den besetningen som sto på scenen i Bergen i går kveld, brødrene Scott (trommer) og Ron Asheton (gitar), mens Mike Watt har erstattet avdøde Dave Alexander på bass. Etter hvert kom også Steve Mackay inn på saksofon.

«The Stooges» og «Fun House» kom i henholdsvis 1969 og 1970, og årstallene er også titlene på hver sin låt. Albumet «Raw Power» kom riktignok i 1973, men det teller liksom ikke fordi bandet i realiteten var ferdig. I 2003 kom de så sammen igjen første gang, og i går kom rock\'n\'roll-sirkuset til Bergen. Til høsten går de i studio, og da er det morsomt å konstatere at dette sirkuset ikke består av klovner, men hardt arbeidende artister.

Nesten fullt

Bergenshallen var riktignok ikke helt full, men det kunne virke sånn. For dem som var der, mange hadde tatt turen fra Oslo, var det en høytidsstund. Rett før halv ti står Iggy Pop og tripper som en liten unge og venter på å komme inn på scenen. Han veit hva som forventes av ham, og det går ikke mange minuttene før han kaster seg ut over publikum. Fyren er 59 år og verdensmester i stagediving! Og snakk om komp og riffstyring! Stødig er mellomnavnet til disse gutta, som lager en så tett og tung lydvegg at Bergenshallen sikkert dirrer enda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer