Pop fra det ytre rom

Fascinerende fire cd-ers gløtt inn i verkstedet til en britisk superprodusent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Joe Meek (1929- 1967) var først og fremst kjent i sin samtid som komponist og produsent av The Tornadoes\' monsterhit «Telstar» - en slags Shadows på syre. Meek hadde hånd om hundrevis av produksjoner, mange av dem legendariske listetopper. I likhet med USAs Phil Spector virkeliggjorde han fantastiske visjoner av pop-musikalske muligheter, samtidig som han i likhet med sin kollega var eksentrisk, tragisk og skandaløs.

Håndverker

Denne boksen er en strålende introduksjon til spennet og kreativiteten i Meeks verk, både som produsent og som komponist under pseudonymet Robert Duke. Som profesjonell håndverker på 1950-tallet produserte han konvensjonelle hit-låter av typen Gary Millers «Robin Hood» (1956). Men midt oppi pop-paraden kom en rockrlåt som Jimmy Miller & The Barbacues\' «Sizzling Hot» (1957), skrevet av Duke (og Charles Blackwell), et vilt eksempel på hva som var i emning.Inspirert blant annet av 50-tallets science fiction utviklet Meek gradvis et uttrykk som speilte tenåringen som en vill og fremmed kraft i det moderne samfunnet. Indre krefter ble forløst og gitt et uttrykk - og til en viss grad forent med utenomjordiske fantasier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer