BNK48

Pop-gruppe legger seg flate etter sjokkopptreden

Var på TV med hakekors-t-skjorter.

REAKSJONER: Flere reagerte med sjokk og vantro da bandet BNK48 gjennomførte en TV-sendt bandøving iført t-skjorter med hakekors. Nå vil de sørge for at ingen begår samme feilen som dem. Foto: NTB Scanpix
REAKSJONER: Flere reagerte med sjokk og vantro da bandet BNK48 gjennomførte en TV-sendt bandøving iført t-skjorter med hakekors. Nå vil de sørge for at ingen begår samme feilen som dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To dager før Den internasjonale holocaustdagen 27. januar, vekket den thailandske musikkgruppa BNK48 sjokk og vantro da de gjennomførte en TV-sendt bandøving iført t-skjorter med hakekors. Dette melder The Independent.

Diplomat Smadar Shapira ved den israelske ambassaden i Bangkok er blant dem som reagerer.

- At bandets frontfigur viser nazisymboler på denne måten, sårer følelsene til millioner verden over, skriver hun på sin Twitter-side.

Vokalist Pichayapa «Namsai» Natha legger seg nå paddeflat. Natt til søndag leverte hun en tårevåt unnskyldning fra scenen under en konsert.

Ifølge South China Morning Post har sangeren også gått ut og beklaget på sin Facebook-side.

«Tilgi meg og gi meg råd, så jeg kan bli voksen og ikke begå slike feil i framtida. Jeg kan ikke fikse denne feilen, men jeg kan love at det aldri skjer igjen», skriver hun ifølge den engelskspråklige Hongkong-avisa, som også skriver at hakekors og nazi-effekter er relativt vanlig i Thailand.

Årsaken skal være mangel på historisk bevissthet, heller enn faktiske holdninger.

Ikke første gang

South China Morning Post peker på flere liknende tilfeller. I 2011 måtte en katolsk skole beklage etter at elevene kledde seg opp i nazi-uniformer for en skoleparade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer