Pop-håp fra Jessheim

JESSHEIM (Dagbladet): - Det var skihopper jeg skulle bli, sier Edward John Hughes. Nå står 27-åringen fra Jessheim på terskelen til en internasjonal karriere, med platekontrakt i lomma.

Med idrettsstipend på kontoen reiste Edward John som attenåring fra Jessheim til USA for å gå på college og for å bli en enda bedre skihopper.

Nå er det ei god stund siden han figurerte på startlistene i hopp, og ikke fullt så lenge siden han spilte proff fotball i Tulsa Roughnecks. I Tulsa skaffet han seg også Bachelor-grad i TV- og filmproduksjon.

Fetter i A-1

Han er smellvakker og kunne gått rett inn i så vel Backstreet Boys som Boyzone uten å prøvesynge. Forresten er fetteren hans, Christian Ingebrigtsen, med i den engelske guttegruppa A-1.

Edward John skriver alle låtene sine sjøl.

På Jessheim var det et entusiastisk og søkkvått publikum som applauderte for utvandreren.

- Jo, jeg kjente igjen talentet med en gang jeg hørte demoteipen, vedgår manager Tore Lande, som har jobbet med Edward John i over ett år.

Warner Brothers i USA har så stor tro på ham at de har gitt platekontrakt til Jessheim-gutten, som nå bor i Dallas i Texas.

- Det blir verdensomspennende utgivelse rett over nyttår. Og vi håper at plata kommer ut litt før jul i Norge. Det er i hvert fall det vi jobber fram mot, sier 27-åringen.

ABBA og a-ha

Det er ikke noe B-lag han har fått med seg i studio i Oslo, der han for tida spiller inn debutalbumet.

- ABBA-musikere, nesten hele laget som for tida også er med på a-has comebackalbum, og noen av Lene Marlins musikere, røper sangeren, og passer på å nevne produsent Kjetil Bjerkestrand i samme slengen.

- Plata har vært under arbeid i over ett år. Vi begynte i Nashville i fjor høst. Det tar litt tid hvis man skal gjøre det ordentlig, mener manager Lande.

9. september bærer det til Østerrike for å gjøre disko-turné. 16. september er det klart for Filippinene og ti dager med konserter og mediekjør. Resten av året går med til å turnere i USA. Først og fremst Texas og Oklahoma.

Helsefrik

- Når får et bredere norsk publikum oppleve deg live? Jessheim-dagene er jo litt «off Broadway»...

- Først må vi se hvordan plata går i Norge, og så kan vi begynne å tenke i de baner, sier den blonde, brunbarkede. Han ser definitivt ikke ut som en gjennomsnittlig Jessheim-gutt. Og forklaringen kommer han med sjøl.

- Litt helsefrik. Helsestudio, null alkohol og ingen tobakk. Men jeg drikker kaffe, ler Edward John.

- Navnet indikerer at du ikke er avlet her i bygda?

- Innflytter, ja. Far er skotte, mor trønder, og jeg bare vokste opp på Jessheim. Men jeg er Jessheim-gutt, slutter Edward John Hughes.

AMBISIØS: 27-årige Edward John Hughes fra Jessheim dro til USA med idrettsstipend. Nå kommer ham hjem til Norge for å bli internasjonal popstjerne, og er fast bestemt på å lykkes.