Pop i fritt svev

Sugende stemninger fra stilsikker artist.

CD: Høyt respekterte Even Johansen, først (u)kjent med 90-tallets Chocolate Overdose, de siste åra identisk med prosjektet Magnet, slipper en EP som allerede er knyttet til en verdensartikkel. De fire sangene på dette albumet er soundtrack til dataspillet «Dreamfall - The Longest Journey».

Gulloppdrag

Med album som «Quiet and Still», «On Your Side» og «Tourniquet» - samt et vell av singler og EP\'er bak seg - har Johansen en tyngde som har vakt oppmerksomhet. Musikken hans har tidligere vært brukt i kjente TV-serier. Nå har han fått gulloppdraget med å lage bakgrunnsmusikk til et høyt profilert dataspill.Her kan man trygt snakke om resirkulering. «My Darling Curse» er hentet fra «On Your Side», «The Pacemaker» fra «Tourniquet». «Nothing Hurts Now» er med på begge de to første albumene til Magnet.

En perle

Nye kjøpere får med andre ord bare én ny låt, «Be With You», som til gjengjeld er en perle av en sang, full av mystikk, coolness og mørk glød. Til tross for den dvelende, nakne stemningen skjer det stadig noe nytt i denne pirrende låta. I forhold til mye av den elektronisk hoggende eller pling plong-plaskende datamusikken som har en tendens til å tonfølge dramatiske spenningsspill, er dette befriende tilbakelent og i beste forstand kjølig. Låtene har store rom i seg, og selv om tre av dem er repriser, er de satt sammen på en konsekvent og følgeriktig måte. Nytbart også for folk som ikke spiller dataspill.