Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pop-ikon med tømmermenn

STOCKHOLM (Dagbladet): Filmen med Goldie Hawn er lagt på is. Verdensturneen er under planlegging og salgstallene i rute. Bare Stockholm sto på hodet da ikonet, sexsymbolet og nå også seriøse Madonna entret arenaen i går.

Hun har passert menneskestadiet for lengst. Madonna er vår tids Kleopatra, og hadde det vært plass mellom stolradene under gårsdagens pressekonferanse, hadde et hundretall forventningsfulle journalister ligget langflate og knelt idet divaen entret Speilsalen på Grand Hotel. Slik er vibbene når underholdningsverdens førstedame holder hoff. Og som for å understreke dyrkingen ble folk i salen enige om å varme den kjølige popdronningen med en heidundrende applaus.

- Hipp, hipp, hurra! rallet svenskene i kor. Uten at Madonna ble synlig imponert da hun kom tuslende halvannen time for seint til sin egen pressekonferanse.

Fyllesjuk

Det er ni måneder siden hun gjorde rent bord med stjernealbumet «Ray Of Light», men svanger med noe nytt var 40-åringen ikke. Stalltipset på forhånd gikk ut på at Madonna hadde iscenesatt det hele for å slippe nyheten om en forestående verdensturné. Men den gang ei.

- Jeg planlegger en tur, men er ikke sikker på hvor den skal gå, var alt hun hadde å si om den saken. Det var i det hele tatt en temmelig ordknapp og litt, etter eget utsagn, fyllesjuk primadonna som fant plass på podiet. Blek, mer enn fattet, svarte hun på spørsmål fra salen.

- Er litt sliten etter MTV-utdelingen i Milano. Det ble for mange fester, fortalte hun.

Lille Lourdes

Etter at datteren Lourdes ble født, er det som om Madonna har våknet til liv på ny. Fra å være et dekadent sexsymbol, har hun blitt en selvransakende, seriøs artist. Og verden ville vite forskjellene mellom den nye og den gamle Madonna.

- Det beste ved begge deler er at jeg har sans for humor, sa hun, og fniste lett. Dermed var muren brutt, og salen fyrte løs. Mange var bekymret for mulige mor- datter-konflikter.

- Hvordan skal du forklare datteren din hvem du er? spurte en bekymret mor med jobb i et damemagasin.
- Det har hun funnet ut allerede, sa Madonna, som har lille Lourdes med seg overalt hvor hun ferdes. Utenom på pressekonferanser.

- Ville du slått deg til ro dersom du møtte en mann du ville være sammen med? kom det fra en med baltisk aksent.
- Kanskje jeg har det allerede.

- Hvem er det?
- Det vil jeg ikke si, svarte Madonna ertent.

Jeg er normal!

Hun har skiftet image utallige ganger, og hver gang blir hun tatt til inntekt for ulike grupper. Hun er homsenes store ikon, en rollemodell for feminister og et forbilde for unge jenter over hele verden. I går tok hun til orde for de homofiles rett til å adoptere barn.

- Jeg skjønte at jeg hadde innflytelse på folk da de begynte å kle seg som meg på 80-tallet. Men det er først nå jeg har begynt å tenke ansvarlig i forhold til det, innrømmet hun.

- Misunner du folk som ikke er berømte?
- Absolutt.

- Ville du byttet?
- Nei, sa Madonna, og prøvde å forklare hvilket normalt liv hun egentlig lever.

- Mange som er berømte distanserer seg fra den virkelige verden, men jeg er ute blant vanlige mennesker. Jeg gjør som alle andre. Går ut med venner, ser film, spiser dårlig mat, gjør narr av folk...

Mikrofonen vandrer videre:

- Hvem utnyttet hvem av Bill Clinton og Monica Lewinsky?
- Åpenbart fikk de begge noe ut av situasjonen.

80 år og like blid

Så nærmer Sirkus Primadonna seg slutten. Den store artisten på 155 cm skal tilbake til lille Lourdes.

- Hvordan jeg er når jeg er 80? Aner ikke, men jeg er i hvert fall stilig kledd, sier hun med et lite flir, og forteller at dagens antrekk er fra Gucci.

- Hvis dette var den siste dagen i ditt liv, hva ville ha brukt den til?
- I hvert fall ikke til å holde pressekonferanse.

PURE STAR: Madonna styrer sin karriere og pressen med en stødig hånd. Hun lar seg ikke pille på nesa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media