Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pop-prinsen

Kronprins Haakon slår et slag for norsk musikk under MIDEM-festivalen i Cannes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har i år for første gang fått ansvaret for åpningsshowet. MIDEM-festivalen regnes som en av verdens viktigste musikkmesser, noe som gir en unik mulighet til å markere et variert, norsk musikkliv overfor utlandet under parolen NORWAY NOW.

Kronprinsen kom til Cannes søndag formiddag, sammen med representanter fra Nærings- og handelsdepartementet, Norsk kulturråd og Statens Nærings- og utviklingsfond.

Søndag ettermiddag fikk internasjonal musikkbransje en presentasjon av norsk musikkliv og artister. Blant de norske artistene som skal delta i Cannes er Bugge Wesseltoft, Sondre Lerche, Bertine Zetlitz, Bigbang og Briskeby. På kvelden var det klart for det store åpningsshowet i Palais des Festival.

Etter planen skal kronprins Haakon og danske prins Henrik få en omvisning på messeområdet på festivalen mandag, og selvfølgelig besøke henholdsvis den norske og danske standen.

Daglig leder Inger Dirdal i Music Export Norway har tidligere uttalt til Aftenposten at hun er svært fornøyd med at kronprinsen stiller opp for norsk musikkliv.

- Han er både interessert og kunnskapsrik når det gjelder musikk, sa Dirdal.

(NTB)

PRINS MED MUSIKKSMAK: Kronprins Haakon er kjent som en lidenskapelig musikkfantast. Her koser han seg på Quart-festivalen i 1997.
Hele Norges coronakart