Pop rocker igjen

Iggy Pop møter våren med nytt album og konsertplaner.

Plata «Beat 'Em Up» er Iggy Pops første egenproduserte skive. Den er spilt inn i hans eget studio Hit Factory Criteria i Miami, og Iggy har fått ut femten nye låter i løpet av vinteren.

Låtene er humoristiske og rocka, skal vi tro Pops manager Ace Collins.

- Plata er typisk Iggy Pop, sier Collins til Rolling Stone.

Protopunker

Iggy Pop startet karrieren som protopunker og frontfigur i The Stooges. De turnerte statene uten stor suksess 10 år før punkbølgen slo igjennom i England. Stooges gikk i oppløsning utover 70-tallet grunnet dop og fyll.

Etter Stooges begynte Pop sitt musikalske samarbeid med David Bowie. Ut av denne konstellasjonen kom noe av det beste Iggy Pop har gjort som soloartist, selv om dopet fløyt. På 80-tallet nyktret han opp, men gjorde et lite vellykket comeback.

I dag er de gamle eldst, og Pop flyter på gamle slagere. Selv om platene ikke er av de store, turnerer Iggy verden rundt med Greatest Hits-konserter.

Konserter fra mai

Albumet «Beat 'Em Up» slippes etter planen sent i mai. Pop har samlet et godt og rutinert knippe musikere, med blant annet gitarist Lloyd Moose Man Roberts fra ræpp-metalbandet til Ice T, Body Count.

Iggy Pop planlegger å ta med hele gjengen ut på veien og turnere ut året. Men ingenting er foreløpig bekreftet.

- Vi planlegger å turnere masse i løpet av året, sier Collins.

Og Iggy live er aldri kjedelig. Publikum flest på Quart i 1998 var enige om at hans Greatest Hits-konsert var festivalens høydepunkt.

«BEAT 'EM UP»:</B> Iggy pop er klar med 15 nye låter til våren.
TURNE TIL VÅREN?</B> Iggy Pop planlegger en turne fra slutten av mai og ut året, men ingenting er bekreftet.
GAMLE ER ELDST:</B> Iggy Pop har etter over tredve år i bransjen, et stort repertoar å velge fra på sine konserter.