Pop-stjerner, lissom!

- New York er blitt litt hjemme! Jeg elsker å rollerblade på beachen i L.A.! Det blir utrolig gøy å shoppe i Tokyo!

Joda, verden er blitt lekegrind for de to norske sangfuglene, fra nå av kjent som popduoen M2M.

Tirsdag opptrer de under en parade på Fifth Avenue i New York i forbindelse med lanseringen av storfilmen «Pokemon».

- Live! Midt i New York City! Det blir utrolig gøy, sprudler Lørenskog-jentene.

Plukket ut gutter

Tre år etter at de ble nominert til Spellemannprisen for plata «Marit og Marion synger kjente barnesanger», blir de nå storlansert i USA med singelen «Don't Say You Love Me».

M2M-singelen er allerede forhåndssolgt i 400000 eksemplarer. Hva sier Marit, som ble ferdig på ungdomsskolen i vår, til det? Og hva med venninnen Marion, som går i tiende klasse?

- 400000? Eh, det er jo fantastisk. Samtidig er det jo bare et tall. Men det blir innmari gøy å komme tilbake til USA og se plata vår i butikkene, smiler de rett før avreise til New York.

Det siste halvannet året har bydd på en tildels uvirkelig mengde opplevelser for radarparet.

Etter at de skrev under en verdensomspennende kontrakt med Atlantic Records i fjor sommer, har M2M befunnet seg på et nivå i den amerikanske platebransjen som få, om noen, norske artister har opplevd før dem.

- Det begynte med at vi ble sendt til et slott i Frankrike sammen med mange andre låtskrivere, blant annet Jon Bon Jovi. Siden har det i grunnen gått i ett mellom London, Stockholm, New York og Los Angeles. Og Lørenskog, da, forteller Marit Elisabeth Larsen. Videoinnspillingen i L.A. i begynnelsen av oktober har de særlig gode minner fra.

- Vi var med og plukket ut gutter og klær til videoen. Det likte vi, ler de.

- Er du datteren?

M2M skriver sanger på egenhånd, og de er kreditert som medkomponister på flere av låtene på den nye plata, deriblant «Don't Say You Love Me».

- Vi er ikke to unge jenter som bare dumper inn i studio og synger det vi blir bedt om, understreker Marion Elise Ravn.

- En produsent spurte: «Å, er du datteren til hun jeg skal jobbe med?» Men etter hvert har de skjønt at vi har noe å fare med. Produsentene har hørt på ideene våre og vi har fått være med hele veien. Og: vi synger det vi mener, fastslår de.

Etter å ha jobbet med produsentene til Backstreet Boys og Spice Girls er Marit og Marion litt engstelige for at de skal oppfattes som en konstruert produktgruppe.

- Det er lissom ingen som har satt oss sammen fordi en av oss er blond og den andre er mørk. Vi har tross alt kjent hverandre siden vi var fem år gamle, påpeker de.

Smått verdensvante og boblende av entusiasme ser de fram til det neste halvåret.

- Vi skal til Asia. Til Singapore, Hongkong og Tokyo, jubles det.

Etter julefeiring hjemme i Norge, bærer det tilbake til USA for å lansere albumet «Shades Of Purple», som på ingen måte er inspirert av Deep Purples 1968-debut «Shades Of Deep Purple». Det er ingen sparsommelig lansering det er snakk om, ifølge Jim Welsh i Atlantic Records.

- M2M-albumet er Atlantics største satsing i 2000, hevder han overfor Dagbladet.

Lissom

Men fortsatt er Marit og Marion veldig norske og veldig unge. Sitt eget publishing-selskap har de like greit kalt Lissom Music.

- Når vi skulle gi selskapet et navn visste vi lissom ikke helt hva vi skulle kalle det da, lissom. Så da ble det Lissom Music da, lissom, flirer de.

Og skulle suksessen gå til hodet, er det greit å ha med foreldre jorda rundt som kan passe på og holde igjen.

- Ja, i tilfelle vi blir sånn «jeg snakker ikke så godt norsk, anymore» , lissom, fniser de.

MMMMMEGA MORSOMT! M2M-jentene Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15) hater amerikanere som sier «cute» hele tida