Popart-prinsessen

Mette-Marit har blitt popart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag åpnet Mette-Marit utstillingen Unge Talenter ved Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. I den forbindelse er det laget et eget popart-portrett av kronprinsessen. Tidligere har dronning Sonja blitt portrettert av popartens grunnlegger Andy Warhol.

Det er laget av det norske designbyrået Bleed og er en gave til kronprinsessen fra Norsk Designråd. I portrettet har Bleed laget et eget monogram til henne og gjort en fri tolkning av det norske riksvåpenet. Kronprinsessen har ikke sittet modell for det spesielle portrettet. Hun fikk det overlevert under en tilstelning på Skaugum forleden.

27 av Norges mest lovende unge designere viser fram sine produkter på utstillingen i dag.

- Utrolig høy kvalitet. Dette er designere vi garantert vil se mer av i fremtiden, sa prosjektleder Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd ved åpningen.

Til sammen 73 designere deltok i år i konkurransen Unge Talenter. På utstillingen vises vinnerarbeidene fram sammen med 23 andre utvalgte arbeider.

Mette-marit lovet at besøkende på utstillingen vil få se spennende produkter innenfor industridesign, transportdesign, møbeldesign og konfeksjondesign.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer