<strong>SLUTT?:</strong> Popcorn Time gjorde det enklere enn noensinne å se piratfilm på nettet. Nå kan det være over - for godt.
SLUTT?: Popcorn Time gjorde det enklere enn noensinne å se piratfilm på nettet. Nå kan det være over - for godt. Vis mer

Popcorn Time er nede

- Jeg har stengt alle serverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære pirattjenesten Popcorn Time er nede for godt, melder NRK som siterer Torrent Freak

- Jeg har stengt alle serverne. Det er ikke noe mer jeg kan gjøre, sier den anonyme Popcorn Time-representanten «Wally» til Torrent Freak

Nettstedet skriver at dette trolig vil bety slutten for Popcorn Time, som brukes av rundt 250 000 nordmenn. Norske Rettighetsalliansen har tidligere hevdet at så mange som opp mot 500 000 nordmenn bruker tjenesten.

Flere av strømmetjenestens utviklere har hoppet av skipet den siste uka, på grunn av en intern krangel om penger og frykt for å bli saksøkt, skriver International Business Times.

I en melding på Twitter takker Popcorn Time for støtten, og skriver at dette trolig er deres siste tweet. 

Jobber med «lovlig» oppfølger Det er strømmetjenestens mest brukte variant - popcorntime.io - som nå er tatt ned for godt. En rekke varianter av Popcorn Time er likevel fortsatt i drift.

Men norske nettpirater med en forkjærlighet for Popcorn Time behøver kanskje ikke å fortvile for lenge. Nå jobber nemlig flere av Popcorn Time-utviklerne med oppfølgeren som har fått navnet «Butter»

«Butter» skal være en lovlig variant av Popcorn Time, som spiller på lag med filmindustrien. Det nye programmet skal ifølge rapportene være svært likt Popcorn Time i utseende. Utviklerne ønsker også å gjøre «Butter» tilgjengelig på mobil og nettbrett.

- Taper 500 millioner i året Strømmetjenesten har møtt massiv motstand fra rettighetshavere, som mener strømmetjenesten undergraver filmbransjen.

- Dette fører til tap av inntekter på 500 millioner kroner i året - bare i Norge, sa leder i Rettighetsalliansen, Willy Johansen, til Dagbladet i sommer.

Støvsuger ip-adresser Tidligere i år begynte Rettighetsalliansen arbeidet med å samle inn ip-adressene til nordmenn som benytter seg av Popcorn Time og tilsvarende tjenester. 

Dette kunne de gjøre etter at Stortinget i 2013 vedtok at eiere av åndsverk, produsenter og de som representerer dem, som blant andre Rettighetsalliansen og Norsk Videogram Forening, har lov til å samle inn ip-adresser.

- Våre jurister og datafolk er allerede i gang, og vi har informert Datatilsynet, som ikke har noen innvendinger. Dette har vi full anledning til, sa Johansen til Dagbladet den gang.

En IP-adresse viser identiteten til routeren som enhver pc, nettbrett og telefon er knyttet.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer