<strong>MEST SØKT ETTER:</strong> Var du en av dem som lurte på hva Popcorn Time egentlig var for noe? Da er du ikke alene. Strømmetjenesten er det vi nordmenn søkte mest på i 2015. Foto: Skjermdump
MEST SØKT ETTER: Var du en av dem som lurte på hva Popcorn Time egentlig var for noe? Da er du ikke alene. Strømmetjenesten er det vi nordmenn søkte mest på i 2015. Foto: Skjermdump Vis mer

Popcorn Time på topp - dette søkte vi mest på i 2015

Lista over det vi søkte mest på i år er kommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag offentliggjorde Google lista over hva vi nordmenn søkte mest på i deres søkemotor i løp av året som har gått.

Spørsmål om hvordan Snapchat fungerer, Miljøpartiets politikere og krigen i Syria troner i toppen under mange av de spesifikke kategoriene Google har basert topplistene på.

En kan blant annet se hvilken emoji vi søkte mest på, eller hvilke spørsmål som starter med «Hva skjer?» vi undret mest over i søkemotoren.

Det er likevel ett søk som slår alle ned i støvlene. I 2015 lurte nemlig nordmenn flest på hva Popcorn Time var.

Omstridt Popcorn Time er en strømmetjeneste som ikke tar betalt av kunder for å strømme filmer og tv-serier. Det kan lastes ned på datamaskiner, og utvalget er bredt.

I år har diskursen rundt Popcorn Time vært stor. Allerede i mars ble det kjent at Norge var på verdenstoppen når det kom til å søke etter filmtjenesten. Det var ikke alle like fornøyd med.

Rettighetsalliansen uttalte at så mange som en halv million nordmenn brukte tjenesten. De hadde samlet inn samtlige IP-adressen, og vurderte å sende ut anmeldelser til brukere. Bøter kunne de derimot ikke sende, selv om de gjorde det i andre land.

I oktober ble det kjent at tjenesten var nede for godt, med avskrudde servere. Likevel har vi nordmenn søkt så mye på tjenesten at den troner på første plass over mest søkte ting på Google i hele 2015.

Prega av tv Det kan virke som om tv-året 2015 har gikk norske seere en del ting å gruble over.

Under kategorien med spørsmål stilt med «Hva?» troner spørsmålet om hva tungtvann egentlig er.

Dette søkte vi mest på i 2015:

1. Popcorn time

2. Solformørkelse

3. Agario

4. Fifty Shades of Grey

5. Skam

6. iPhone 6s

7. Caroline Berg Eriksen

8. Charlie Hebdo

9. Pablo Escobar

10. Martin Ødegaard

Dette kan ha blitt populært på grunn av NRK-serien «Kampen om Tungtvannet». Også spørsmålet om hva «jordskott» betyr troner høyt på en av listene. Dette kan bero på den svenske serien med samme navn.

Var du kanskje en av dem som lurte på hvor TV 2-suksessen «Frikjent» ble spilt inn? Da er du langt fra alene. Det er nemlig spørsmålet som er googlet flest ganger der spørreordet hvor er brukt foran.

Også NRK-serien «Skam» har fått høy medfart på søkemotoren. Den ligger både på den ultimate topplista over hva vi søkte mest på, men også under kategorien «På nett».

Strikkedilla Det er vinter og kaldt ute. Derfor er det godt mulig at strikketøyet ligger på stuebordet ditt akkurat nå. Oppskrift på Mariusgenser var det mange som var ute etter i år.

Under kategorien «Håndarbeid» ligger Snøvlagenser og kjendisstylist Line Langmos genser tronende bak den populære, norske genseren.

Den fullstendige lista over hva vi nordmenn søkte mest på, finner du her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer