Popcorn Time på topp - dette søkte vi mest på i 2015

Lista over det vi søkte mest på i år er kommet.

MEST SØKT ETTER: Var du en av dem som lurte på hva Popcorn Time egentlig var for noe? Da er du ikke alene. Strømmetjenesten er det vi nordmenn søkte mest på i 2015. Foto: Skjermdump
MEST SØKT ETTER: Var du en av dem som lurte på hva Popcorn Time egentlig var for noe? Da er du ikke alene. Strømmetjenesten er det vi nordmenn søkte mest på i 2015. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag offentliggjorde Google lista over hva vi nordmenn søkte mest på i deres søkemotor i løp av året som har gått.

Spørsmål om hvordan Snapchat fungerer, Miljøpartiets politikere og krigen i Syria troner i toppen under mange av de spesifikke kategoriene Google har basert topplistene på.

En kan blant annet se hvilken emoji vi søkte mest på, eller hvilke spørsmål som starter med «Hva skjer?» vi undret mest over i søkemotoren.

Det er likevel ett søk som slår alle ned i støvlene. I 2015 lurte nemlig nordmenn flest på hva Popcorn Time var.

Omstridt Popcorn Time er en strømmetjeneste som ikke tar betalt av kunder for å strømme filmer og tv-serier. Det kan lastes ned på datamaskiner, og utvalget er bredt.

I år har diskursen rundt Popcorn Time vært stor. Allerede i mars ble det kjent at Norge var på verdenstoppen når det kom til å søke etter filmtjenesten. Det var ikke alle like fornøyd med.

Rettighetsalliansen uttalte at så mange som en halv million nordmenn brukte tjenesten. De hadde samlet inn samtlige IP-adressen, og vurderte å sende ut anmeldelser til brukere. Bøter kunne de derimot ikke sende, selv om de gjorde det i andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer