Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Popen er levende igjen

Popen har aldri vært mer aktuell, mener Frank Hammersland. I sommer blir Pogo Pops gjenforent ti år etter bruddet.

Det er nøyaktig ti år siden Frank Hammersland (37), Viggo Krüger (35) og Nicolai Hamre (35) gikk på scenen på Stundesløse i Bergen og kunngjorde bruddet til Pogo Pops. Nå gjør pop-heltene fra Bergen comeback.

- Det passet veldig bra å spille sammen igjen nå. Vi har vokst og lært mye siden vi la bandet på vent for 10 år siden, sier vokalist Hammersland.

Satte et komma

Pogo Pops skulle ta Norge med storm. Som pur-unge gutter fikk de platekontrakt, vant Spellemannspris, gjorde karriere i Japan og turnerte Norge på kryss og tvers. Etter seks år sa det stopp. Interne problemer, konflikter og krangling med management og plateselskap gjorde at bandet fikk nok og gikk hver til sitt. Hamre ble skipper på familiens fiskebåt og Krüger ble terapeut. Bare Frank Hammersland fortsatte med musikk som hovedgeskjeft.

- Men Pogo Pops var aldri død, vi satte bare et komma. Hele tiden var planen at vi en gang skulle spille sammen igjen, men det var ingen som trodde at det skulle gå ti år. Men på slutten skjedde det mye internt som gjorde at vi ikke kunne fortsette som band, sier Hammersland, lite lysten på å snakke så mye mer om akkurat det.

- Gikk for seg med Pogo

I sommer kommer «best of-album», og bandet er allerede booket til flere festivaljobber. Tre nye låter er også spilt inn og radiosingelen slippes i begynnelsen av juni. På telefon fra øvingslokalet på Glesvær utenfor Bergen forteller Hammersland at alle i bandet gleder seg over å spille sammen igjen.

- Det er ikke så mye alvor lenger. Det er det ikke så jævla nøye hva vi gjør. Det gikk veldig for seg da vi holdt på, vi reiste hele tiden mellom spillejobber, før vi gikk i studio og reiste på turne igjen. Vi reflekterte ikke så mye over det vi holdt på med, vi bare gjorde det, sier Hammerland.

Sommerflørt med popen

- Er det noe du angrer på fra tiden i Pogo Pops?

- Nei, jeg angrer ingen ting, men det er sikkert en del ting vi kunne gjort annerledes. Det fine er at vi nå kan ta opp igjen tråden og gjøre ting sammen som band. Det er en befriende følelse, sier Hammersland, som bedyrer at comebacket bare er en sommerflørt. En sommerflørt med popen.

- Pogo-prosjektet er noe vi gjør i sommer.

- Garantert?

- Ingen ting i denne bransjen er gitt. Det er vanskelig å si hvordan vi kommer til å bli mottatt, men foreløpig er det bare snakk om festivaljobber og samleplate, sier Hammersland, som til høsten også blir aktuell med bergensbandet Popiums fjerde studioalbum.

- Popen er så absolutt levende igjen. Vi har tatt den tilbake.

COMEBACK: - Det passet veldig bra å spille sammen igjen nå, sier Frank Hammersland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling