Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Popens Tornerose tilbake

Først sov hun hele tida, så fikk Lene Marlin (22) hjelp til å finne tilbake til gleden i musikken. I går var hun tilbake fra sin treårige tornerosesøvn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan vel være helt ærlig og bekrefte at jeg oppsøkte profesjonell hjelp. Dette var ikke ting jeg hadde lyst til å pusle med på egen hånd, sa Lene Marlin til P4s programleder. Lene brøt stillheten på 25 radiostasjoner i går. Alle ville vite hvor hun hadde vært, og hva hun hadde gjort de siste tre åra. Folk var sprekkeferdige av nysgjerrighet.

- Den første tida bare sov jeg. Det var godt å sove litt, sa hun til NRK Petre.

Ute av dvalen

Men det var neppe år med søvn som gjorde at Marlin ikke fikk sove natt til i går. Da heller nervøsiteten for å møte pressen igjen, og kanskje frykten for ubehagelige spørsmål. Lene Marlin forvant som dogg for sola etter Spellemannprisen 2000. Ingen hørte et kvekk fra henne siden.

- Det ble litt mye å ta på en gang. Jeg fikk behov for å trekke meg tilbake og tenke litt, fortalte Marlin til Synnøve Svabø på NRK P1.

- Jeg måtte finne tilbake gleden i musikken, for den ble borte ei stund, det må jeg si, fortsatte hun overraskende ærlig.

- Var du så langt nede at du vurderte å gi deg?

- Det var ikke spørsmål om når neste plate kom ut, men hvis den gjorde det.

Marlin var 19 år da hun forsvant. 19 år og superstjerne med 1,8 millioner solgte plater på samvittigheten og 9,8 millioner kroner på bok. Livet var hektisk og forventningspresset enormt. Hun hoppet av karusellen i høy fart. Nå er Marlin over kneika. Hun virker sprudlende og blid. Det selvvalgte oppholdet har tydeligvis vært sunt for henne. Selv beskriver Marlin pausen som nødvendig, men også som vel anvendt tid. Hun er ikke redd for at farten skal bli for høy igjen.

Rikere på erfaring

- Jeg er en del erfaringer rikere, vet mer om hva det går i. Derfor føles det tryggere nå. Denne gangen er jeg litt klokere, sa hun til NRK Tromsø.

Stasjonen lurte på hva Lene ville gjort annerledes hvis hun hadde fått gjøre ting om igjen.

- Jeg ville forsøkt å beskytte meg selv bedre. Man kan ikke være tilgjengelig 24 timer i døgnet. Og man må passe på å ha det gøy underveis.

- Hva synes du om alle spekulasjonene rundt din person?

- Det har ikke alltid vært like morsomt. Til slutt måtte jeg bare slutte å lese avisa. Til P4 forklarte Marlin at hennes forhold til pressen er veldig delt.

- Det kommer an på hva slags oppmerksomhet jeg får. Hvis jeg ikke vil ha den, er den ikke fullt så koselig.

Til tross for spekulasjoner og uønsket oppmerksomhet, er Marlin takknemlig for den positive oppmerksomheten hun får nå.

Anmeldelsene av singelen «You Weren't There» har vært jevnt over gode.

Usikker framtid

- Jeg hadde ærlig talt ingen forventninger. Det er jo ikke smart å være borte så lenge som jeg har vært, så denne mottakelsen er veldig overveldende, sa hun til NRK P1.

Planene framover er usikre. Først skal Marlin være noen dager i rampelyset. I dag møter hun avisene, i morgen er det den store tv-dagen. Etter dette skal hun følge opp pressen i England, Italia og Frankrike.

Ingen konkrete konsert- og turnéplaner er lagt, men det kan hende hun legger ut på en akustisk turné snart.

Den lille spontanopptredenen Marlin hadde onsdag på baren Frognerveien 6 i Oslo, ga i hvert fall mersmak.

- Først klarte jeg ikke å se på folk. Jeg var så nervøs. Men så tenkte jeg at hvis jeg bare ser ned, så går det her bra. Jeg liker den akustiske, intime settingen. Det er en god måte å opptre på, forklarte hun til NRK Petre.

LUFTA ER FOR LENE: I sju timer ga Lene Marlin intervjuer til radiostasjoner over hele landet. Etterpå var hun like blid.