Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Popflopper på kino

Det er ikke en garanti at platesalg gir kinosuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ti år siden gjorde Whitney Houston furore med filmen «Bodyguard». Siden har mange musikkstjerner forsøkt, men svært få lykkes med sine filmroller. I kjølvannet av Mariah Careys megaflopp «Glitter» skal Britney Spears nå kaste seg utpå med en rolle i filmen «Crossroads».

Og det er flere. Dr Dre, Lance Bass og Joey Fatone fra \'N Sync har alle rukket å toppe på hitlistene og floppe på kinolerretet.

- Altfor mange agenter, managere og stjerner tror det er enkelt å lage en god film, sier Steven Beer, Britneys advokat med filmfortid, til Aftonbladet.

Noen har lært at verden ikke er fullt så enkel. Mariah Careys karriere har gått på en smell etter den delvis selvbiografiske filmfloppen «Glitter.»

Filmen kostet rundt 600 millioner å lage i følge Aftonbladet, men har så langt bare spilt inn 42 millioner. Det er mange penger som skiller kostnadene og inntektene i Careys filmflørt.

Privat har Carey også fått seg en smell. Et sammenbrudd forårsaket av stort arbeidspress og søvmangel sendte henne rett til behandling. Og på toppen av det hele er filmmusikken til «Glitter» blitt en salgsmessig katastrofe for artisten som har solgt over 140 millioner plater i hittil i sin karriere.

Nå er det Britneys tur til å prøve lykken.

Rapporter fra testvisningene av «Crossroads» har ikke vært positive.

Det har blant annet ført til at Britneys rolle i filmen skal være tonet ned, samtidig som produsentene har gjort nye opptak av flere av scenene i filmen. Da er det ikke sikkert at tre av sangene fra filmen er med på «Britney», hennes nyeste album.

Madonna

Enkelte artister har likevel overlevd katastrofale filmopptredener. Madonna huskes først og fremst som popidol og superartist, men også hun har filmer på smavittigheten.

«Desperately Seeking Susan» og «Dick Tracy» var ikke filmer hverken kritikerne eller publikum var over seg i begeistring for, men platene hennes har solgt godt.

Spice Girls ble kanskje litt ivrige med sin «Spiceworld», og Snoop Dogg ble ikke en superhit i «Bones».

Men unntakene finnes. Foruten Whitney, «Bodyguard» spilte inn nærmere 1.3 milliarder kroner bare i USA, har både Will Smith og Jennifer Lopez bevist at det går an å kombinere kassasuksess på kino og i platesjappa.

Om Britney så blir topp eller flopp i «Crossroads» er det vi, publikummerne, som bestemmer.

Hele Norges coronakart