Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pophistorikere

Der andre nøyer seg med å ape etter The Beatles, gaper Super Furry Animals over det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De walisiske rockerne er aktuelle med skiva «Rings Around The World». Som vanlig er det et lite stykke pophistorisk oppsummering der stilartene og referansene kommer som perler på en snor.

- Ta en låt som «Respectacle For The Respectable». Her begynner vi med glamrock, så er vi innom Bacharach for så til slutt å ende med et inferno av death metal, fortalte vokalisten Gruff Rhys til NTB.

Terning fem

En annen av perlene er låten «Juxtapozed with U», som har triumferert på norske radioer i hele høst.

- At «Rings Around The World» inneholder en av årets aller flotteste singler, «Juxtapozed With U» (Barry White møter Daft Punk), er bare én av mange gode grunner til å la seg utfordre av et band som omsider ser ut til å ha kommet ut av puberteten, skrev Dagbladet og kastet terning fem.

Selleri

På skiva kan du også høre Paul McCartney knaske selleri og gulerot. Bandet ble kjent med eks-beatle-bassisten da SFAs Gruff Rhys var full på et nattklubbtoalett. De snakket litt sammen om hva de holdt på med, og Rhys foreslo at de en dag skulle gjøre noe sammen.

Macca tok waliseren på ordet:

«Hei, det er Paul McCartney. Fin idé du kom med den gangen på toalettet. Vi fant tonen, liksom. Så jeg sender dere fire kasser med Beatles-materiale som aldri tidligere er utgitt. Bruk det til hva dere vil».

Resultatet ble «Free Now», som er gitt ut på «Liverpool Sound Collage».

Super Furry Animals spiller i Oslo på John Dee, Bergens Hulen og Stavangers Folken.

Hele Norges coronakart